Norjan Eliteserien fantasyfutis
Fantasyfutis

Norjan Eliteserien saa virallisen FPL-pelisoftan käyttöönsä

Fantasyfutis-maailmasta kuuluu mielenkiintoisia uutisia: Norjan jalkapalloliitto on tehnyt sopimuksen uuden pelimoottorin käyttöönotosta tulevalle kaudelle. Nykyään Eliteserien -nimellä kulkeva futiksen pääsarja ottaa käyttöönsä saman softan, jolla virallinen Fantasy Premier League (FPL) -peli tällä hetkellä pyörii. Eliteserien-version halutaan olevan mahdollisimman lähellä virallista FPL-peliä, joka on maailmalla valtavan suosittu.

”Vi vet at dette er et attraktivt spill for supporterne, og vi har vært veldig klare på at det skal være klin likt Premier League-versjonen.” (Leif Øverland, Norsk Toppfotball)

Niin sanottu Daily Fantasy eli päivittäin / viikottain pelattava fantasyformaatti on alkanut saada jalansijaa Euroopassa viime vuosina. Tästä huolimatta perinteinen FPL-kausipeli on edelleen voimissaan, ja kasvaa joka vuosi. Pelaajamäärä on ylittänyt nyt jo neljän miljoonan rajan, ja norjalaisia pelaajia on tässä Valioliigapelissäkin mukana yli 110.000 kpl. FPL on suosittu myös muissa Pohjoismaissa, mutta Suomen pelaajamääristä ei ole tarkkaa tietoa. Todennäköisesti ne ovat 10-30% Norjan vastaavista lukemista.

Eliteserien aikoo siis panostaa fantasyfutis-genreen tulevalla kaudella. Mukana projektin rahoituksessa ovat Norjan jalkapalloliiton lisäksi myös VG ja Discovery TV-kanava. Fantasyfutis ei ole täysin uusi juttu Norjan jalkapallossa, sillä paikallinen TV2-kanava on tarjonnut peliä viime vuosina yhteistyössä Norsk Tippingin kanssa. Todennäköisesti projektille ei löytynyt nyt kannatusta, kun Norsk Tippingin yhteistyö päättyi maan pääsarjan kanssa, ja tästä syystä nimi Tippeligaen ei ole myöskään enää käytössä.

Norja on edelläkävijä fantasyn puolella myös Daily Fantasy -genressä, jonka kaksi Eurooppalaista tunnettua toimijaa ovat maasta lähtöisin (FantasyBet ja FanTeam). Kyseiset operaattorit ovat tarjonneet Norjan futista myös Daily Fantasy -formaatissa, ja lisäksi Norsk Tipping testasi viime kesänä päivittäisä turnauksia EM-kisojen yhteydessä.

Vastaavia avauksia toivoisi myös Suomeen, jossa Veikkaus on puhunut daily fantasy -formaatista jo pitkän aikaa. Tietojemme mukaan alalla on tapahtumassa lähikuukausina mielenkiintoista liikehdintää, joka avaa uusia mahdollisuuksia myös suomalaisille fantasyfutis-faneille. Raportoimme aiheesta lisää myöhemmin. Jos Norjan versio FPL-pelistä kiinnostaa tarkemmin, niin tästä osoitteesta voi rekisteröityä testipelaajaksi. Futiskausi alkaa Norjassa 1. huhtikuuta.

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Fantasyfutis