Omalaina kokemuksia: Monipuolisin lainavertailu!

omalaina kokemuksia
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Omalaina on TV:stä tuttu lainojen vertailupalvelu. Voit hakea Omalainasta vakuudetonta lainaa alkaen 500 eurosta aina 60.000 euroon saakka. Lainan hakijan on oltava täysi-ikäinen, minkä lisäksi myös luottotiedot on oltava kunnossa. Lainan haku tapahtuu Omalaina-sivustolla olevalta lomakkeelta. Jokainen Omalaina-palvelun kautta haettu laina on yksilöllinen, ja sen kulut riippuvat mm. lainan suuruudesta, laina-ajasta sekä lainan myöntävästä rahoituslaitoksesta.

Mikä on Omalaina?

Omalaina on TV:stä tuttu lainojen vertailupalvelu. Omalaina lähettää puolestasi lainahakemuksen yli 20 yhteistyökumppanille ja auttaa löytämään parhaan lainan. Voit hakea palvelun kautta jopa 60.000 euron lainan 20 vuoden maksuajalla

Hakemuksen tekeminen Omalainan kautta ei sido sinua mihinkään. Voit tehdä hakemuksen vapaasti ja katsoa millaiset lainaehdot saat Omalainan yhteistyökumppaneilta.

Tutustu Omalainaan tästä

Omalainan taustalla on Sambla Group Oy. Kyseessä on yksi Suomen suurimpia lainapalveluita, sillä yrityksen liikevaihto on noin 29 miljoonaa euroa ja se työllistää 48 henkilöä (luvut vuodelta 2022).

Sambla Group Oy on osa Ruotsissa perustettua Sambla Groupia, joka tarjoaa lainapalveluita Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Tanskassa ja Norjassa. Suomessa Sambla Groupin lainabrändejä ovat Omalainan lisäksi Rahalaitos ja Rahoitu.

Omalainan asiakaspalvelu

Omalainan asiakaspalvelu palvelee sinua puhelimella ma-pe klo 9–16 numerossa 09-42550540. Voit ottaa yhteyttä Omalainaan myös sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu[at]omalaina.fi

Voit tarkistaa lainapäätökset ja muokata lainahakemustasi OmaTili -asiakasportaalin kautta.

Omalaina kokemuksia

Omalaina on Suomen mittakaavassa suuren kokoluokan palvelu, sillä Omalainalla on sen verkkosivujen mukaan yli 300.000 kotimaista asiakasta. Palvelun omistavalla Sambla Groupilla on satoja tuhansia asiakkaita myös muissa Pohjoismaissa.

Suuren asiakasmäärän takia Sambla Groupista on myös paljon kokemuksia TrustPilot-sivustolla. Nämä eivät ole vain Omalaina kokemuksia vaan kokemuksia koko yhtiöstä. Ne antavat kuitenkin osviittaa myös Omalainan luotettavuudesta.

omalaina kokemuksia trustpilot

Kuten kuvasta näkyy, Samblalla on todella korkea arvosana TrustPilotissa. Peräti 98 prosenttia asiakkaista on antanut arvosanaksi joko 4 tai 5 tähteä!

Alla on muutamia lainauksia palautteista (käännetty suomeksi):

Erittäin hyödyllinen ja nopea palvelu ja erittäin ystävällinen operaattori. Tunsin oloni erittäin mukavaksi. Taidan käyttää palvelua uudelleen.

Minulla oli erittäin kärsivällinen virkailija, joka käytti aikaa selittääkseen käytettävissäni olevat erilaiset vaihtoehdot, mikä helpotti valintaani.

Olen saanut Samblalta erittäin hyvää tukea ja tarjouksia ja suosittelen niitä henkilökohtaisiin lainoihin.

Kun katsoo Samblan saamia palautteita, niissä korostuu asiakaspalvelun pätevyys ja ystävällisyys. Myös Omalainan saamissa palautteissa toistuu sama teema. Tämä on erittäin positiivinen asia!

Onko sinulla Omalaina kokemuksia? Kommentoi artikkelia ja auta tekemään siitä hyödyllisempi!

Millaista lainaa Omalainasta voi hakea?

Voit hakea Omalainasta vakuudetonta lainaa alkaen 500 eurosta aina 60.000 euroon saakka. Laina-aika vaihtelee yhdestä vuodesta 20 vuoteen. Kaikki lainat ovat tyypiltään kulutusluottoja.

Omalainasta haetaan lainaa tyypillisesti näihin tarpeisiin:

 • Arjen hankinnat ja yllättävät kulut
 • Remonttilaina
 • Auto-, moottoripyörä- tai venelaina
 • Matkustus ja häät
 • Koulutus ja investoinnit
 • Terveyspalvelut

Voit hakea Omalainasta myös yhdistelylainaa. Sen tarkoitus on yhdistää useita kulutusluottoja yhdeksi lainaksi. Voit saada yhdistelylainan avulla merkittäviä säästöjä verrattuna pienten kulutusluottojen kustannuksiin.

Mitkä ovat Omalainan lainojen kriteerit?

Lainan hakijan on oltava täysi-ikäinen, minkä lisäksi myös luottotiedot on oltava kunnossa. Hakijalta vaaditaan tämän lisäksi myös kriteereitä, mutta nämä riippuvat lainaa tarjoavasta yhtiöstä.

Koska Omalaina on lainojen vertailupalvelu, se ei myönnä itse lainoja. Omalaina fasilitoi lainojen vertailun eli se toimittaa hakemuksesi yhteistyökumppaneille. Nämä rahoituslaitokset päättävät sitten yksi kerrallaan millaisen tarjouksen sinulle antavat. Näet Omalainan yhteistyökumppanit alta.

omalaina yhteistyökumppanit

Omalainan yhteistyökumppaneista ovat monille tuttuja mm. Aktia, POP Pankki, Bank Norwegian ja Alisa pankki.

Yhteistyökumppanit arvioivat lainan hakijan takaisinmaksukykyä nykyisten lainojen, asumismuodon ja tulojen perusteella. Lainaa voi hakea myös opiskelija tai eläkeläinen.

Miten haen lainaa Omalaina-palvelusta?

Lainan haku tapahtuu Omalaina-sivustolla olevalta lomakkeelta. Seuraavassa on ohje hakuprosessista askel askeleelta.

 1. Siirry Omalainan hakulomakkeelle tästä.
 2. Valitse haluamasi lainasumma ja laina-aika.
 3. Täytä vaadittavat tiedot huolellisesti ja lähetä hakemus.
 4. Tarkastele lainatarjouksia OmaTili-portaalin kautta.
 5. Hyväksy haluamasi lainatarjoukset.
 6. Saat rahat tilillesi rahoituslaitoksen mukaan jopa parissa tunnissa.

Alla on kuva Omalainan hakulomakkeesta mobiililaitteella.

omalaina hakulomake

Lomakkeella kysytään myös tiedot mm. asumisesta, koulutuksesta, työstä, kuluista sekä tulotasosta. Täytä kaikki tarvittavat tiedot huolellisesti ja lähetä ne eteenpäin. Omalaina hoitaa loput!

Huom. Saat todennäköisesti paremmat lainaehdot jos haet lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa.

Mitkä ovat Omalainan lainojen kulut?

Jokainen Omalaina-palvelun kautta haettu laina on yksilöllinen, ja sen kulut riippuvat mm. lainan suuruudesta, laina-ajasta sekä lainan myöntävästä rahoituslaitoksesta. Omalainan mukaan tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 %–20,0 % välillä ja vuosittaiset lainakustannukset 0–150 euron välillä. Omalainan sivuilla on myös annettu esimerkkilaina seuraavilla tiedoilla.

Lainaesimerkki:

 • Lainasumma: 20000 euroa
 • Laina-aika: 15 vuotta
 • Nimelliskorko: 7,3 %
 • Todellinen vuosikorko: 8,05 %
 • Lainan kulut yhteensä: 133895 euroa
 • Maksat takaisin yhteensä: 33895 euroa

Lopullisen vuosikoron määrän, laina-ajan ja kuukausierän tiedot näet aina lainasopimuksesta. Rahoituslaitokset tekevät lainatarjouksen aina asiakaskohtaiseen arvioon perustuen.

Muita lainojen vertailupalveluita

Tutustu myös muihin kotimaisiin lainojen vertailupalveluihin! Näet alla olevassa taulukossa niistä suosituimmat. Klikkaa Tietopaketti-linkistä Asialinjan arvosteluun tai siirry suoraan lainavertailun sivulle Vertaa lainoja -linkistä!

LainavertailuArvosanaLainasummaLaina-aikaAsialinjan arvosteluLinkki
500 € - 60000 € 1 - 20 vuotta Omalaina.fi arvostelu Vertaile lainoja
1000 € - 60000 € 1 - 20 vuotta Sortter.fi arvostelu Vertaile lainoja
2000 € - 60000 € 1 - 18 vuotta Kattokorko.fi arvostelu Vertaile lainoja
2000 € - 60000 € 1 - 15 vuotta Arkadiarahoitus.fi arvostelu Vertaile lainoja
500 € - 60000 € 1 - 15 vuotta VertaaEnsin.fi arvostelu Vertaile lainoja
500 € - 50000 € 1 - 15 vuotta Lainaneuvos.fi arvostelu Vertaile lainoja
500 € - 70000 € 1 - 15 vuotta Arkiraha.fi arvostelu Vertaile lainoja
Asialinjan tiimi
Asialinjan tiimi

Asialinjan tiimi koostuu sivuston kirjoittajista. Artikkelit, jotka ovat tiimin tekemiä, ovat useiden kirjoittajian yhteistyön tulos. Asialinjan tiimissä on ajoittain mukana myös sivuston ulkopuolisia ammattilaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *