bitcoin kurssi
Kryptovaluutat

Onko Bitcoin matkalla kohti uutta pohjaa?

Kryptovaluuttasijoittajilla on takanaan ns. bloody Sunday. Portfoliot ovat sijoituksista riippumatta nyt pahasti punaisella, ja Bitcoin syöksyi vahvan trendilinjan läpi väärään suuntaan. Onko luvassa paluu jopa 6000 dollarin tasolle?

Bitcoin hakee uutta pohjaa

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 6600 dollarissa. Edellisen viikkokatsauksen aikaan kurssi oli lähes tuhat taalaa korkeammalla. Bitcoinin kurssi on pyörinyt lähes kolme viikkoa 7500 dollarin molemmin puolin, mutta sunnuntaina nähtiin raju pudotus 6:lla alkaviin lukemin.

Bitcoin veti totutusti muutkin kryptovaluutat pakkaselle; koko markkina arvosta suli nopeassa tahdissa 50 miljardia taalaa (340 mrd. -> 290 mrd.). Tällä hetkellä romahdukselle ei ole näkyvissä mitään erityistä syytä. Yksi Etelä-Korean kooltaan hyvin pieni pörssi joutui hakkeroinnin kohteeksi, mutta se on volyymiltaan niin pieni, ettei tapahtuneella pitäisi olla teoriassa mitään merkitystä.

Kurssilasku sattui tällä kertaa teknisen analyysin kannalta ikävään paikkaan. Bitcoin oli etenemässä koko alkuvuoden mukaista trendilinjaa, joka näkyy alla olevassa kuvassa.


Monet sijoittajat odottivat kurssin etenevän sinisten nuolien mukaisesti. Kuten kurssigraafista näkyy, tämä on ollut Bitcoinin kehityspolku aina viime joulukuun huipuista lähtien. Teknisten termien mukaan on tehnyt higher lows ja lower highs. Eli jokainen pohjakosketus on tullut vastaan korkeammalla kurssitasolla kuin aikaisempi. Vastaavasti alamäki on myös alkanut alempaa.

Yllä oleva kuva on ollut vahva indikaattori sille, että Bitcoin lähtisi seuraavaksi kauan odotettuun nousuun. Nyt kurssi kuitenkin puhkaisi selkeän trendin väärään suuntaan. Kysymys kuuluu: mitä tapahtuu seuraavaksi?

Markkinoilla on hiljaista – Googlen trendit pohjalukemissa

Kuluneet viikot ovat olleet markkinoilla varsin hiljaisia, mikä on heijastunut myös kryptovaluuttojen kursseihin. Bitcoin ei ole juuri kolmeen viikkoon muuttunut ennen eilistä romahdusta. Allä olevassa kuvassa on Google-trendi hakusanoista Bitcoin sekä kryptovaluutta reilun puolen vuoden ajalta.

Hakusana Bitcoin Googlessa

Hakusana kryptovaluutta Googlessa

Google-hakujen määrä on aika samassa linjassa Bitcoinin kurssikehityksen kanssa. Kryptovaluutoissa on hieman enemmän hajontaa, mutta isossa kuvassa grafiikka seuraa aika hyvin Bitcoinin suuntaa.

Suomessa tämä kehitys näkyy erityisen hyvin valtamedian uutisoinnissa. Bitcoin oli joulukuussa päivittäin talousalan otsikoissa. Uutisointi jatkuin hieman laimeampana myös alkuvuonna, jolloin lehdistö herkutteli bittirahan romahduksella. Kun valuutta ei lopulta mennytkään nollaan, uutisointi loppui draaman kadottua. Tällä hetkellä Bitcoinin kurssista ei uutisoida Suomessa alan sivustoja lukuun ottamatta juuri mitään.

Bitcoin ja kryptovaluutat kiinnostavat entistä enemmän ammattitreidaajia, instituutioita sekä varsinaisten projektien työntekijöitä. Ala menee koko ajan eteenpäin, mutta massojen kiinnostus on tällä hetkellä alhaista. Tähän on syynä epävarmuus kurssikehityksestä. Bitcoin on tällä hetkellä halpaa, mutta tavalliset sijoittajat haluavat varmistua uuden nousukauden alkamisesta.

Tällä hetkellä on mahdoton sanoa, käykö Bitcoin esim. 4000-5000 dollarin tasossa ennen nousua 15-20.000 dollariin. Monet alkuvuonna junaan hypänneet ovat myös pahasti pakkasella. Lisärahan sijoittaminen kryptoihin ei tunnu hyvältä idealta, jos ”kryptobägi” on 70-80% pakkasella.

Tästä johtuen monet piensijoittajat keskittyvät nyt muihin asioihin ja palaavat takaisin kryptojen maailmaan, kun kurssi on ylittänyt reilusti 10.000 dollarin rajapyykin. Markkinoiden heräämisestä saatiin jo esimerkkejä huhtikuun alkupuolella, mutta uusi alamäki hyydytti bileet hyvin nopeasti.

Binance on avannut pankkiyhteydet Maltalle

Yksi viime aikojen merkittävimmistä uutisista koskee Binancea ja Maltaa. Kyseessä on tämän hetken suosituin kryptovaluuttapörssi, joka on siirtänyt päämajansa kuluneen vuoden aikana Välimerelle. Malta on tällä hetkellä brändännyt itsensä nimellä blockchain island. Pieni saarivaltio aikoo tehdä kryptoalalla saman tempun, jonka se on tehnyt jo pelialalla.

Malta on houkutellut lainsäädäntönsä avulla Euroopan suurimmat pelialan yritykset saarelleen. Maltalla työskentelee tällä hetkellä paljon skandinaaveja erilaisissa pelialan support-tehtävissä. Aiheesta on äskettäin julkaistu erinomainen Ylen artikkeli. Jos Malta kiinnostaa työkohteena enemmän, löydät kattavat ohjeet saarella asumisesta tästä Asialinjan oppaasta.

Binance on saanut Maltan viranomaisten kanssa kuviot selviksi pankkiyhteyksien luomisesta. Tällä hetkellä Binance on esim. KuCoinin tavoin pörssi ilman fiat-yhteyttä. Pankkien mukaantulo aiheuttaa paljon työtä mm. rahanpesulakeihin liittyen. Binance on löytänyt Maltasta kumppanin, jonka kanssa pankkiyhteydet saadaan toimimaan.

Tämä on merkittävä askel kryptovaluuttojen maailmassa ja vahvistaa entisestään Binancen asemaa parhaana pörssinä. Tällä hetkellä ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, milloin pankkitalletukset (ja kotiutukset) avautuvat.

Uusi kryptovaluuttaranking on julkaistu

Bitcoinkeskus.com on julkaissut viikko sitten kryptovaluuttarankingin, josta on varmasti hyötyä monille sijoittajille. Uusi kryptovaluuttaranking laittaa tunnetuimmat virtuaalirahat järjestykseen viiden eri parametrin avulla. Eri osa-alueet rankataan A/B/C/D/E -asteikon mukaan, jonka jälkeen kryptovaluutta saa yleisarvosanan niiden pohjalta.

Rankingin eri sarakkeet ovat PRI (Price) eli hinta, POP (Popularity) eli suosio, AGE eli ikä, VOL (Volatility) eli volatiliteetti sekä TO (Turnover) eli volyymi.

kryptovaluuttaranking

Hinta-ranking muodostuu kryptovaluutan tämän päivän kurssista verrattuna parin viime kuukauden keskiarvoon. Absoluuttisella dollarihinnalla ei ole merkitystä. Ranking antaa osviittaa siitä, onko kryptovaluutta juuri nyt halpa vai kallis.

Suosio perustuu sosiaalisen median seuraajiin. Mitä suositumpi kryptovaluutta, sitä enemmän potentiaalisia ostajia sekä suosittelijoita sillä on. Ikä tulee suoraan kryptovaluutan perustamisvuodesta. Mitä vanhempi valuutta, sen enemmän sitä on testattu. Uusissa projekteissa on aina enemmän riskejä.

Volatiliteetti kertoo puolestaan ostamisen riskeistä. Mitä enemmän valuutan kurssi heiluu, sen suurempi riski sillä on syöksyä ostohetken jälkeen alas. Volyymi on tärkeää etenkin suuremmissa ostoissa, mutta antaa myös hyvää yleiskuvaa suosiosta. Pienen volyymin kryptovaluutoissa on aina suurempi riski kurssimanipulaatioon.

Yleisellä tasolla on hyvä ymmärtää, että arvoja verrataan muihin kryptovaluuttoihin. Vaikka Bitcoin olisi nyt ennätyksellisen halpaa, se ei saa A-rankingia, jos kaikki muut kryptot ovat vieläkin halvempia. Joukon paras saa aina A-rankingin ja huonoin E-rankingin jokaisella eri osa-alueella.

Hyvänä yleisohjeena voi antaa tämän: jos ostat kryptovaluuttaa yleisrankingiltaan yli 2,5 sekä hinta-rankingiltaan A, et voi mennä kovin pahasti metsään. Tällä hetkellä esim. suosittu EOS on rankingiltaan vielä varsin vaatimaton.

Asialinjan artikkelit tuottaa Bitcoinkeskus.com.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *