Paf on uusin Daily Fantasy Sports -operaattori!

PAF logo

Fantasyfutiksen maailmasta kuuluu nyt mielenkiintoisia uutisia. Lähes kaikille suomalaisille tuttu vedonvälittäjä Paf lähtee DFS (Daily Fantasy Sports) bisnekseen. Uusimpien tietojen mukaan Paf on tehnyt sopimuksen pelialustan toimittamisesta Scout Gaming Groupin kanssa, jonka tunnetuin DFS-toteutus on tällä hetkellä FanTeam.com -sivusto. Kyseessä on ehdottomasti suurin suomalaisia kiinnostava fantasyfutis-uutinen pitkään aikaan.

Paf ottaa edelläkävijän roolin

Vedonlyöntimarkkinat ovat täällä pohjolassa tiukan valtiollisen kontrollin alaisuudessa. Veikkauksella on monopoliasema Suomessa, ja naapurimaissa operoivat Norsk Tipping sekä Svenska Spel. Vaikka Pafia ei voi aivan suoraan ko. operaattoreihin rinnastaa, se on kuitenkin yksi harvoista Skandinaviassa toimivista peliyhtiöistä. Pafin panostus Daily Fantasy -peleihin tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sen naapurit lähtevät myös leikkiin mukaan lähivuosina. Tämä olisi nimenomaan se kehityskulku, joka vaaditaan DFS-pelien suosion kasvuun myös Suomessa.

”We strongly believe that DFS will see significant growth in the years to come and we are happy to be ahead of our competitors and offer this product to our Betting and Sports interested customers” (Kim Johansson, Director of Games, Paf)

DFS-pelit nähdään toivottavasti myös Veikkauksen tarjonnassa lähivuosina. Veikkaus on puhunut julkisesti jo parin vuoden ajan Daily Fantasy -peleistä ja asiaa esiteltiin myös viime kesänä järjestetyssä pelialan konferenssissa Helsingin kasinolla. Onkin mielenkiintoista nähdä, saako Pafin avaus aikaan liikettä myös Veikkauksen suunnalla. Toivottavasti!

Norsk Tipping on jo askeleen pidemmällä ja tarjosi DFS-turnauksia asiakkailleen jalkapallon EM-kisoista puoli vuotta sitten. Svenska Spel ei ole vielä virallista avausta tehnyt, mutta tämä lienee vain ajan kysymys.

Pelaajat juhlivat

Paf lähtee siis mukaan päivittäisen fantasyfutiksen maailmaan, mutta mitä tämä tarkoittaa pelaajien kannalta? DFS -genre hakee Euroopassa tällä hetkellä suuntaa ja pelisoftaa tarjoavat eri yritykset erilaisella konseptilla. Scout Gaming Groupin idea on rakentaa DFS-sivustojen verkko, joka toimisi pokeriverkkojen tapaan. Käytännössä siis pelaajat kirjautuvat yhteiseen turnausaulaan eri ‘skinien’ kautta kuten pokerissakin. Tietojemme mukaan Paf liittyy samaan verkkoon kuin olemassa oleva pelintarjoaja FanTeam, joka on pelaajien kannalta mahtava asia.

Käytännössä tämä tarkoittaa Pafin omien turnauksien lisäksi satojen (tai tuhansien) uusien pelaajien liittymistä olemassa oleviin peleihin. Suuremman pelaajapopulaation myötä turnauspotit kasvavat, ja suuremmat palkintosummat houkuttelevat entistä enemmän pelaajia mukaan. Ja samoin ne innostavat vanhoja pelaajia aktivoitumaan uudelleen. Seurauksena on toivottavasti positiivinen kierre, joka tuo DFS-pelejä yhä enemmän kansan tietoisuuteen.

Lähde: Scout Gaming Groupin virallinen tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*