Paras osakesäästötili: OST vertailu 2024

paras osakesäästötili
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Valitse paras osakesäästötili viiden eri pankin vaihtoehdoista. Osakesäästötili on yksityishenkilöille tarkoitettu tili verotehokasta osakesijoittamista varten.

Paras osakesäästötili: OST vertailu 2024

Valitse paras osakesäästötili viiden eri pankin vaihtoehdoista. Olemme keränneet tähän artikkeliin tiedot Nordnetin, Nordean, OP:n Danske Bankin ja Ålandsbankenin osakesäästötileistä.

Vertaile OST:n ominaisuuksia ja kustannuksia alla olevasta taulukosta. Käymme tämän jälkeen jokaisen pankin tiedot läpi vielä erikseen.

OminaisuusNordnetNordeaDanske BankOPÅlandsbanken
OST:n avaaminen Maksuton Maksuton Maksuton Maksuton Maksuton
Säilytys Maksuton 0 - 2,45 € / kk 2,0 € / kk 0 € - 14,99 € / kk 4,0 € / kk
Kaupankäynti Alk. 3 € / kauppa (0,06 %) Alk. 3 € / kauppa (0,06 %) Alk. 2 € / kauppa (0,08 %) Alk. 3 € / kauppa (0,08 %) Alk. 8 € / kauppa (0,25 %)
OST:n siirto toiselle palveluntarjoajalle 50 € 100 € 100 € 80 € 40 €
OST:n lopetus 50 € Maksuton Maksuton 50 € Maksuton

Tarkista aina ajantasaiset kulut palvelun verkkosivuilta. Taulukossa listatut tiedot ovat olleet voimassa artikkelin kirjoitushetkellä.

Tarkastellaan seuraavaksi eri pankkien osakesäästötilejä yksi kerrallaan. Mikä on sinun mielestäsi paras osakesäästötili? Kommentoi artikkelia!

Nordnet osakesäästötili

Nordnet on Pohjoismaiden suosituin sijoitusalusta. Nordnet on toiminut jo vuodesta 1996 lähtien, ja yhtiöllä on Suomessa yli 550.000 asiakasta. Nordnet tarjoaa asiakkailleen myös hyvin kilpailukykyistä osakesäästötiliä. Nordnetiin on avattu jo yli 220.000 osakesäästötiliä.

OST-asiakkuuden hinta on Nordnetissa nolla euroa. Nordnet ei peri osakesäästötilistä avaus-, kuukausi- tai vuosimaksuja. Ei myöskään säilytysmaksuja tai verkkopankkitunnusten maksuja. Jos sinulla on osakesäästötili toisessa pankissa, Nordnet ei peri kuluja sen siirtämisestä heidän alustalleen.

Maksat Nordnetissa kuluja, kun ostat tai myyt osakkeita osakesäästötilillä. Kaupankäyntikulut vaihtelevat 0,06 % ja 0,20 % välillä ja minimikulut 3 € ja 9 € välillä kun käyt kauppaa Helsingin pörssissä. Jokaisessa pörssissä on omat kulunsa.

Nordnetilla on neljä erillistä kulutasoa (Taso 1 – Taso 4). Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä halvemmat kulut. Uudet asiakkaat käyvät kauppaa halvimmalla kulutasolla (Taso 1) kahden kuukauden ajan.

Avaa Nordnet osakesäästötili tästä

Nordea osakesäästötili

Nordea on Pohjoismaiden suurin pankki. Yhtiöllä on yli 11 miljoonaa asiakasta, ja Suomessakin merkittävä noin 30 prosentin markkinaosuus. Nordea on pörssilistattu yhtiö, ja sen pääkonttori on Suomessa.

Nordeasta löytyvät kaikki perinteiset pankki- ja sijoituspalvelut yksityisille ja yrityksille. Voit myös avata osakesäästötilin Nordeaan. OST:n avaaminen on maksutonta.

Nordea ei myöskään peri säilytysmaksua, jos olet tehnyt OST:n sisällä vähintään yhden kaupan edeltävän vuosineljänneksen aikana. Muussa tapauksessa säilytysmaksu on 2,45 euroa / kk. Säilytysmaksua ei myöskään peritä alle 30-vuotiailta tai jos OST on tyhjä.

Nordealla on käytössä viisi erillistä kulutasoa (Taso 1 – Taso 5) kaupankäynnin hinnoissa. Mitä enemmän maksat palkkioita, sitä korkeammalle tasolle pääset ja sitä matalammaksi kulut putoavat.

Kaupankäyntikulut vaihtelevat 0,06 % – 1,0 % välillä ja minimikulut 3 € ja 8 € välillä.

Danske Bank osakesäästötili

Danske Bank on Tanskan suurin pankki, joka on perustettu jo vuonna 1871. Danske Bank tuli tutuksi suomalaisille 2000-luvun alussa, kun Sampo-konserni möi Sampo Pankin liiketoiminnan Danske Bankille. Nykyisin Danske Bankin markkinaosuus on Suomessa noin kymmenen prosenttia.

Danske Bank tarjoaa yksityis- ja yritysasiakkaille kaikki tyypilliset pankkipalvelut. Voit myös avata osakesäästötilin Danske Bankiin täysin ilmaiseksi. Monista muista pankeista poiketen, Danske Bank perii kahden euron kuukausittaista hallinnointikulua osakesäästötilistä.

Kaupankäyntikuluissa on käytössä kolme erillistä tasoa: Taso 1 – Taso 3. Mitä enemmän käyt kauppaa, sitä korkeammalle tasolle pääset ja halvemmat kulut saat.

Kaupankäyntikulut vaihtelevat 0,08 % – 0,2 % välillä ja minimikuut 2 € ja 8 € välillä.

OP osakesäästötili

OP-ryhmä on Suomen suurin finanssikonserni. OP:lla on yli 3,6 miljoonaa asiakasta, joista omista-asiakkaita on 2,2 miljoonaa. OP:lla on Suomen lainamarkkinassa noin 38 prosentin markkinaosuus.

OP on suosittu palveluntarjoaja myös osakesäästötileissä. OST:n avaaminen OP:n kautta on ilmaista. Kulut ovat kauttaaltaan erittäin pienet, jos olet OP:n omistaja-asiakas. Omistaja-asiakkaana saat myös paljon muita rahanarvoisia etuja.

Osakesäästötili on säästäjä-palvelupaketilla maksuton omistaja-asiakkaalle (muuten 2,99 € / kk). Maksat kaupankäyntikuluja 0,15 % tai vähintään 5 euroa.

Jos otat käyttöön sijoittaja-palvelupaketin, maksat osakesäästötilistä omistaja-asiakkaana 9,99 € / kk (muuten 14,99 € / kk). Kaupankäyntikulut ovat sitten halvemmat eli 0,08 % tai vähintään 3 euroa.

OP:n osakesäästötilillä voit käydä kauppaa vain suomalaisyhtiöiden pörssiosakkeilla, jotka on listattu Nasdaq Helsinki Pörssissä tai First North Suomi markkinapaikalla ja joiden yhtiötapahtumat hoidetaan euroissa.

Ålandsbanken osakesäästötili

Ålandsbanken on vuonna 1919 perustettu ahvenanmaalainen pankki. Sen pääkonttori on Maarianhaminassa, mutta pankilla on myös viisi konttoria manner-Suomessa. Ålandsbankenin osuus Suomen lainamarkkinasta on yhden prosentin luokkaa.

Ålandsbanken on myös yksi osakesäästötilin palveluntarjoajista Suomessa. Voit avata OST:n Ålandsbankeniin täysin ilmaiseksi.

Muiden kulujen puolesta Ålandsbanken on selvästi suurempia toimijoita kalliimpi. Pankki perii myös osakesäästötilistä neljän euron suuruista säilytysmaksua.

Kaupankäyntikulut ovat 0,25 % tai vähintään 8 euroa. Tilin siirto toiselle palveluntarjoajalle maksaa vain 40 euroa, mikä on vertailuryhmän halvin.

Mikä on osakesäästötili?

Osakesäästötili on yksityishenkilöille tarkoitettu tili verotehokasta osakesijoittamista varten. Osakesäästötili eroaa perinteisestä arvo-osuustilistä sen verokohtelun ja tilin sisältämien sijoituskohteiden osalta. Osakesäästötili on ollut tarjolla Suomessa vuodesta 2020 lähtien.

Osakesäästötilin ideana on houkutella yksityishenkilöitä sijoittamaan osakkeisiin ja tarjota porkkanaksi veroetu. OST:n sisällä käydyistä kaupoista ei makseta lainkaan veroja. Maksat pääomaveroa vasta siinä vaiheessa, jos otat rahaa osakesäästötilistä ulos.

OST:n sisältöä on rajattu vain osakkeisiin, minkä lisäksi sitä koskee 100.000 euron talletusraja. Osakesäästötilin arvo voi kyllä kasvaa korkeampiin euromääriin.

Jokaisella voi olla vain yksi osakesäästötili. Sen voi avata kaikissa Suomen suurimmissa pankeissa. Lue aiheesta lisää: Mikä on osakesäästötili.

Asialinjan tiimi
Asialinjan tiimi

Asialinjan tiimi koostuu sivuston kirjoittajista. Artikkelit, jotka ovat tiimin tekemiä, ovat useiden kirjoittajian yhteistyön tulos. Asialinjan tiimissä on ajoittain mukana myös sivuston ulkopuolisia ammattilaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *