tennis vihjeet
Vedonlyöntiopas

Vedonlyöntiopas: Tennisvedonlyönti

Tennis vihjeet ovat jälleen kahvipöytäkeskusteluiden aiheina, kun lajin ystävät lyövät vetoa legendaarisesta Wimbledonin turnauksesta. Tennisvedonlyönti on nykyään monelle fanille tärkeä osa otteluiden seuraamista. Tennis on kuitenkin haastava laji betsarille, jos tietyt perusasiat eivät ole hanskassa. Tässä artikkelissa tennisvedonlyönnin ammattilainen Oskar Bräysy opastaa lukijan syvemmälle lajin perusasioihin. Jos haluat saada tennisanalyysit osumaan oikeaan ruutuun, niin jatka lukemista!

Kaavion vaikutus tennisvedonlyönnissä

Tennis on vedonlyönnillisesti hyvin monisyinen ja laaja kokonaisuus. Yksittäisen ottelun sisällä voit lyödä vetoa niin yksittäisen pisteen, pelin, erän tai ottelun tasolla. Allekirjoittaneen mielestä tuottavimmat strategiat liittyvät usein erien sisäisiin ottelutapahtumiin, kuten yksittäisiin peleihin. Lähes joka bookkerilta löytyvät peli- ja erätasoitusvedot tarjoavat myös mielekästä pelattavaa niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin vedonlyöjälle.

Kokonaisten turnausten tasolla on mahdollista lyödä vetoa esimerkiksi turnauksen voittajasta. Tällaisissa vedoissa on tärkeä tiedostaa eri pelaajien kaavio ja sen vaikutus eri otteluiden todennäköisyyteen. Yleisesti ottaen markkina hieman aliarvostaa kaavion vaikutusta.

Katso esimerkiksi Wimbledon 2017 -turnauksen kaavio tästä. Kaaviota tutkitaan samalla tavalla, kuin esimerkiksi jalkapallon arvokisoissa. Ylä- tai alapuoli kaaviosta voi olla sattuman kautta selkeästi toista vahvempi. Heikolla puolella kaaviota olevalla pelaajalla on näin ollen paremmat mahdollisuudet edetä loppuotteluun asti.

ATP-ranking ei ole hyvä pohja

Kun tarkastellaan yksittäistä ottelua, on tärkeintä ymmärtää pelaajien perustaso. Tämän jälkeen voit hioa voimasuhteita alustan ja sen erityispiirteiden mukaan, joita ovat esimerkiksi pompun korkeus ja alustan nopeus.

Tärkeää: mielestäni ATP-ranking on erittäin huono perusta rankingille! ATP-rankingia muodostettaessa ottelun arvo ei riipu vastustajasta, eikä alustaa oteta lainkaan huomioon. Itse neuvoisin aloittelevaa tennisbetsaria tekemään erilliset rankingit kullekin alustalle.

Embed from Getty Images

Kuvissa: Rafael Nadal Wimbledonin ruohokentällä.

Eri alustoilla pärjäävät luonnollisesti eri vahvuudet omaavat pelaajat. Kämmenorientoituneet yläkierrepelaajat ovat usein parhaimmillaan massalla, kun taas pallon vauhdin hyvin säilyttävä pienikokoinen pelaaja pärjää parhaiten nopeilla hallikentillä.

Itse suosin pelien katsomista näiden asioiden opetteluun, mutta esimerkiksi Tennisexplorer.com tarjoaa paljon helppokäyttöistä dataa aloittelijan käyttöön.

Tennisvedonlyönti ja match-up

Perustason ja alustan ymmärtämisen lisäksi toinen vähintään yhtä tärkeä asia huomioida on match-up. Kummalla pelaajalla on ottelussa pelityylillisesti etu? Miten tämä vaikuttaa voimasuhteisiin?

Tämä aspekti olisi itsessään kokonaisen artikkelin arvoinen, mutta lyhyesti ottaen on syytä tarkastella vähintään pelaajien aikaisemmat ottelut toisiaan vastaan? Ehkä voimakasta kick-syöttöä syöttävä kaveri saa massakentällä edun lyhyempää vastustajaa vastaan, sillä vaahtosammuttimen korkuisella vastustajalla on korkean pompun vuoksi vaikeuksia yltää palloon. Ehkä hallikentällä puolustava pelaaja uudelleenohjaa kaiken vastustajan tuottaman vauhdin takaisin jolloin meno muistuttaa vastustajan näkökulmasta lähinnä palloseinää vastaan pelaamista?

Tällaisia pieniä nyansseja on lukemattomia, ja niitä oppia lähinnä katsomalla otteluita ajan myötä. Kuten lukija varmasti ymmärtää, niin ideana on profiloida pelaajat ja kirjata ylös jokaisen vahvuudet sekä erityispiirteet.

Muuta huomioitavaa: motivaatio

Entä sitten muut ei-tilastolliset seikat? Mietitään seuraavaa tilannetta: turnauksen voittanut pelaaja lentää toiselle puolelle maapalloa pelaamaan uutta turnausta, jossa hänellä on ottelu seuraavana iltana. Onko hän sataprosenttisessa kunnossa? Useimmiten ei. Ymmärtääkö markkina tämän? Takuulla. Mikäli jokin pelikohde tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se useimmiten on.

Markkina ei ole tyhmä eikä ilmaisia lounaita juuri koskaan ole. Motivaatioseikkoja voi olla vaikea havaita ilman inside-infoa, mutta pelaajan aikaisempaa turnaushistoriaa tarkastelemalla pahimmat sudenkuopat ovat usein täysin vältettävissä puhtaalla maalaisjärjellä. Esimerkiksi pitkän voitokkaan turnausputken jälkeen pelaajan saapuessa hieman pienempään kilpailuun hänen motivaationsa saattaa olla koetuksella, mikä voi johtaa maukkaisiin vetomahdollisuuksiin.

Onko tarkka prosenttiarvio ainoa tie menestykseen?

Monet suosivat tarkkojen prosenttiarvioiden tekemistä – niin myös minäkin vielä jokin aika sitten. Kokemuksen myötä olen kuitenkin kokenut niiden hyödyn minimaaliseksi. Match-upit viilaavat arviot joka tapauksessa hyvin likimääräisiksi, enkä itse näe tarkkojen prosenttiarvioiden laskemisessa sen suurempaa hyötyä.

Lisäksi, itse profiloiduin myöhemmin enemmän treidauspuolelle, mikä pohjautuu hinnan muutoksiin sen sijaan, että vedon lyöminen pohjaisi tapahtuman todennäköisyydelle osua.
Mikäli olet uusi tennisvedonlyöjä, voin lämpimästi suositella tarkkojen arvioiden laskemista eri muuttujien oikean suuntaista painotusta varten. Tämä karsii pitkällä aikavälillä pahimmat virheet pois ja rahaa jää povitaskuunkin hieman enemmän.

Tennis vihjeet voittavaan vedonlyöntiin – yhteenveto

  • Tennisvedonlyönnissä tuottavimmat kohteet liittyvät usein erien sisäisiin ottelutapahtumiin, kuten yksittäisiin peleihin
  • Jos lyöt vetoa voittajasta, muista kaavion vaikutus
  • Pelaajien perustason määritys on kaiken A ja O – tee oma ranking eri alustoille ja älä pohjaa vetoja ATP-rankingiin
  • Profiloi pelaajat ja opettele jokaisen vahvuudet sekä erityispiireet
  • Tutki, mitkä pelaajatyypit (vahvuudet) ovat hyvä ja huono match-up, eli millaisessa ottelussa toinen pelaajista saa ison edun johtuen vahvuuksista
  • Huomioi pelaajien motivaatio eri turnauksissa
  • Markkina on kova ja sisältää hyvin paljon informaatiota; jos joku kohde näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se myös on.
  • Tarkkojen prosenttiarvioiden laskenta ei ole ainoa tie menestykseen. Se on kuitenkin kehittävää ja suositeltavaa puuhaa.

Artikkelin tekstin on tuottanut tennisvedonlyöjä Oskar Bräysy. Suosittelemme tutustumaan myös muihin Asialinja.comin hyödyllisiin vedonlyöntioppaisiin!

Kuva: Pixabay, Pexels 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *