Elokuvat

Elokuva-arvostelu: The Town

The Town on vuonna 2010 valmistunut rikosdraama, jonka on ohjannut paremmin näyttelijänä tunnettu Ben Affleck. Jos kyseisen herran työt kameran takaa eivät ole sinulle ennestään tuttuja, niin Affleck on ohjannut myös kaksi muuta erinomaista elokuvaa, Gone Baby Gone sekä Argo.

Tässä pankkiryöstö -genren leffassa Ben Affleck esittää itse myös pääosaa, ja sivuosassa nähdään Mad Men TV-sarjasta suosioon noussut Jon Hamm, jolle FBI-agentti Frawley oli ensimmäinen kunnon elokuvarooli Mad Men -tuotannon alkamisen jälkeen. Hamm sopii rooliinsa hyvin, vaikka mainosmies Don Draperin hahmosta onkin ajoittain vaikea päästää irti.

Tärkeimmässä sivuosassa on Jeremy Renner, joka sai vakuuttavasta roolisuorituksestaan myös Oscar-ehdokkuuden.

The Town on realistinen rikosdraama, joka sijoittuu Bostoniin ja sen Charlestownin irlantilais-katoliseen asuinalueeseen. Kyseessä on uskottava kuvaus kaveriporukasta, jotka pärjäävät elämässä tehden sitä mitä he parhaiten osaavat. Ryöstää pankkeja. Elokuvan alkaakin heti pankkiryöstöllä, joka ei kuitenkaan etene aivan suunnitelmien mukaisesti, sillä Rennerin esittämä James Coughlin ottaa yllättäen yhden pankkivirkailijoista panttivangiksi.

Keikan jälkeen ryhmän täytyykin alkaa selvittää sitä, tietääkö Rebecca Hallin esittämä Claire kaappaajistaan mitään, joka voisi johtaa FBI:n heidän jäljilleen. Ben Affleckin hahmo Doug MacRay alkaa tutustua Claireen ja selvittää mitä hän tietää, mutta pikkuhiljaa kaksikon välille alkaa syntyä intiimi suhde.

Elokuva seuraa onnistuneesti kolmea eri tapahtumaketjua. Yhdessä langassa Jon Hammin esittämä FBI-agentti seuraa ryöstäjiä aina askeleen perässä, ja yrittää saada ammattimaisesti  jälkensä peittävät rikolliset kiinni. Toisaalla Doug tutustuu Claireen, ja yrittää pitää todellisen työnkuvansa sekä menneisyytensä naiselta piilossa. Dougin exä on puolestaan Jeremy Rennerin esittämän Jamesin sisko, ja tämä vaikea suhde sitoo nämä lapsuudesta tutut kaverukset myös omalla vaikealla tavallaan yhteen.

Dougin hahmo on toisaalta sympaattinen ja mukava “joka äidin unelmavävy”, mutta kunniavelat, väkivaltainen menneisyys ja vanhat lupaukset eivät jätä häntä rauhaan. Jamesin painostuksesta Doug lähtee suunnittelemaan vielä yhtä, viimeistä, keikkaa.

Ben Affleckin mukaan hänen esikuvanaan ovat toimineet elokuvat kuten The Departed, Mystic River ja legendaarinen The Heat. Jos kyseiset elokuvat ovat tuttuja, niin pidät varmasti myös The Townin tapahtumista. The Heat on rikosleffa -genren klassikko, ja todellinen tykitys machoilua ja konetuliaseita. The Town on huomattavasi maanläheisempi kuvaus, ja toimintakohtaukset ovat sopivan pieniltä paloilta henkilödraaman keskellä, jolloin kokonaisuus on tasapainossa.

Elokuva oli itse asiassa alun perin peräti neljän tunnin spektaakkeli, mutta studion painostuksesta Affleck päätyi lopulta leikkaaman sen 2h 8min mittaiseksi. Tämä on varsin toimiva pituus, ja The Town saa kokonaisuutena Asialinjan suosituksen. Elokuva sopii kaikille draamaelokuvien ystäville.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat