Timo Soini
Satraapin linjanveto

Timo Soinin homoliittokannatkin ovat nyt OK

En yleensä puhu herroista tai eliitistä, koska sellaisia tai sellaista ei Suomessa juuri ole. Vexi Salmi asian jo 1980-luvulla Irwinin suuhin kirjoitti: “yhtä juntti päättäjä täällä on kuin kansa”. Jostain Jyrki Kataisesta paistaisi tuikitavallinen ja vieläpä tyhmähkö savolainen paskanpuhuja, vaikka hän eläisi tuhat vuotta ja saisi EU:lta sinä aikana vielä sata hienoa palkintovirkaa.

Näin ollen oli Timo Soinilta melkoinen saavutus tehdä perussuomalaisista maan toiseksi suurin puolue, kun kovimmassa käytössä työkaluna oli herravihan lietsominen. Miten ja miksi tämä onnistui?

Ei siksi, että esimerkiksi Soinin taannoinen suosikkimaalitaulu Katainen olisi oikeasti “herra”, vaan siksi, että jyrkikataiset olivat aikojen saatossa kehittyneet niin härskeiksi. Millä Katainen lopulta breikkasi todelliseen valtaan? Sari Sairaanhoitajalla ja niin sanotulla tasa-arvotupolla. Hyvin, hyvin kallista äänten ostamista veronmaksajien rahoilla. Mitä Katainen aikoinaan tuumi vuoden 2008 globaalista talousromahduksesta: “ei koske meitä”. Entä millä hän perusteli veronmaksajien rahojen sitouttamisen Kreikan kohtaloon: “me tienataan tällä!”.

Ja niin edelleen. Urakehityksensä kannalta juuri oikeita asioita tukenut sekä puolustanut pölhöpopulisti Katainen vain yhtenä esimerkkinä. Kun maan toimiva johto eli avainministerit näyttäytyivät sekä sanoinkuvaamattoman typerinä että Suomen eduista (miten ne kukin määritteleekään) välinpitämättöminä koki moni, että annetaan niille näpäytys. Näin itsekin äänestäjänä katsoin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Lisäksi Soini puhui järkeä esimerkiksi sellaisista euroalueen rakenteellisista ongelmista, joista Suomessa oli yleensä konsensushengessä vaiettu.

Kaikki persujen äänestäjät eivät ajatelleet asioita noinkaan pitkälle, vaan motiivina soinilaisten kannattamiselle oli valtaapitäville vittuilu ylipäätään. Toisaalta Soinin vanhakantainen arvokonservatismi vetosi joihinkin äänestäjiin, ei kylläkään minuun. Nuokin ovat demokratiassa ihan riittäviä syitä äänestää.

Noustessaan valtaapitäviä vastaan nousi Soini automaattisesti myös valtamediaa vastaan. Soinin oivaltavat vertaukset esimerkiksi mainituista euroalueen ongelmista (hedelmät ja lippikset!) leimattiin pelleilyksi, koska Soini puhui asiaa ja vieläpä niin, että asia menisi kansalle perille. Tämäkin lisäsi sympatioitani Soinia kohtaan.

Entä nyt, kun Soinilla on ulkoministerinpesti, hänen porukallaan neljä muuta ministerinsalkkua ja taustalla vielä perustamaton puolue, jonka gallup-kannatus liikkuu olemattoman ja kahden välillä? Onko Soini juudas ja kansanvihollinen ja oikeutettu vihakohde?

Höpön-löpön.

Timo Soini on yksi mies, joka tyhjästä nostatti elämälleen valtavan kaaren ja jätti väkevän jälkensä Suomen poliittiseen historiaan. Sellaisenaan kiinnostava hahmo yhä ja tulevaisuudessakin, mutta vielä paljon kiinnostavampaa on, miten ympäröivä todellisuus häneen suhtautuu.

Nimittäin – ja tässä Timo Soinin tarinan suurin opetus – maisterisjätkästä tuli niiden soinimaisesti ilmaisten herrojen tai eliitin (valtamedia mukaanlukien) silmissä suorastaan korostetun hyvä ihminen heti, kun menetti voimansa, puolueensa ja kaiken todellisen valtansa. Kansan silmissä hän taas ei ole enää mitään ja syy on oireellista kyllä sama: ei kansa halua heikkoja. Valtaapitäville taas vallasta riistetty, mutta suurella muodollisella vallalla varustettu mies on paras mahdollinen liittolainen.

En taaskaan lähde rakentamaan linkkiviidakkoa, mutta tuoreeltaan eilisestä Hesarista poimittakoon malliksi Juha Akkasen kolumni. Akkanen peesaa Soinin Aamulehdelle antamia kommentteja, joiden mukaan perussuomalaisista on Jussi Halla-ahon johtamana tullut ihmisvastainen puolue. “Puolueen kristillissosiaalisesta periaatteesta ei ole Soinin mielestä mitään jäljellä, ja hän taitaa osua oikeaan”, kirjoittaa Akkanen.

Akkasen täytyy tietää, että Soini antaa Aamulehdessä esimerkeiksi kristillissososiaalisia periaatteita rikkovasta ihmisvastaisuudesta muun muassa eutanasiamyönteisyyden sekä ajatuksen, että perussuomalaiset kansanedustajat olisivat saaneet vapaasti äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Siis mitä? Onko Hesari tai ainakin Akkanen kääntynyt Soinin linjoille kategorisesti vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia ja eutanasiaa?

Ei tietenkään, mutta Soinia älyllisesti täysin epärehellisesti peesataan esimerkiksi Hesarissa nyt jopa näissä asioissa. Soini on yhtäkkiä muuttunut pyhimykseksi, joka ei voi olla väärässä edes esittämällä kantoja, jotka Hesarin tai Ylen arvojen mukaan muuten ovat aivan taantumuksellisia ja ihmisvihamielisiä.

Kun Soinista tuli erehtymätön ammutaan Halla-ahoa jopa kovemmin kuin Soinia koskaan: “Halla-ahon johtamassa perussuomalaisissa on käynnissä tyypillinen stalinmainen puhdistus. Tosin puhdistuksen kohteeksi joutuneet ovat saaneet pitää henkensä”, kirjoittaa Akkanen.

Stalinin puhdistusten keinovalikoimiin kuuluivat surmaamisen ohella Siperian hirveät vankileirituomiot, karkotukset, laajamittainen kidutus ja keinotekoiset näländädät. Tällaisten mielikuvien liittäminen Halla-ahoon (josta kirjoitin aiemmin kesällä) on nyt arkipäivää.

Entä Soini itse? Viihtyiköhän iso mies kuitenkin paremmin haukuttavana kuin lellittävänä? Nyt hän saa rauhassa vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia, aborttia, eutanasiaa ja mitä ikinä lystääkään vastaanottaen jopa kehuja entisiltä vaikutusvaltaisilta vastustajiltaan.

Tässä kuten todettua lepää yhtä poliitikkoa saati yksittäisiä toimittajia syvempi opetus. Joko sinulla itselläsi on valtaa tai sitten olet valtaapitäville joko lellikki tai et mitään. Muutos voi tapahtua yhdessä yössä.

Soini on nyt lellikki ja tämän hallituksen jälkeen ei mitään.

Perussuomalaisten olisi määrä tänään perjantaina käytönnössä tiedottaa, kenestä tulee puolueen presidenttiehdokas. Mikäli aihetta eli sanottavaa ilmenee, niin asiasta lisää tänään missäpä muualla kuin Asialinjalla.

Kuva: Timo Soini puhumassa brexitistä viime vuoden kesäkuussa. Joskus symbolismi – sekä itsestäänselvä että piilotetumpi – menevät kuvavalinnassa teknisen laadun edelle. Kuvakaappaus Youtubesta.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *