Tuotetestaaja: Tienaa rahaa & ilmaisia tuotteita!

tuotetestaaja
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Tuotetestaaja on henkilö, joka antaa palautetta yritysten tuotteista ennen kun ne tulevat markkinoille. Tuotetestaajaksi voi alkaa kuka tahansa. Testaus tapahtuu yleensä siten, että testaajalle toimitetaan postissa testattavat tuotteet. Tuotetestauksen korvaukset ovat tyypillisesti pieniä euroissa mitattuna. Tarjolla on useita suomalaisille sopivia tuotetestaus-palveluita.

Ole tarkkana netissä liittyvien huijausten kanssa!

Millainen henkilö on tuotetestaaja?

Tuotetestaaja on henkilö, joka antaa palautetta yritysten tuotteista ennen kun ne tulevat markkinoille. Tuotetestaajia käytetään arvioimaan uutuustuotteita sekä olemassa oleviin tuotteisiin tehtäviä päivityksiä. Tuotetestaajien tehtävä on varmistaa, että tuotteet täyttävät kuluttajien odotukset ja ovat käytännöllisiä, turvallisia ja tehokkaita.

Testaajat voivat olla tavallisia kuluttajia tai erikoistuneempia ammattilaisia.

Tässä muutamia esimerkkejä tuotteista, joiden testaajaksi voit päästä:

 • Elektroniikka: Kuten älypuhelimet, tietokoneet, ja kodinkoneet
 • Kosmetiikka: Ihonhoitotuotteet, meikit ja hiustenhoitotuotteet
 • Vaatteet: Ulkoiluvaatteet, urheiluvarusteet ja jalkineet
 • Pelit: Tietokone-, konsoli- ja mobiilipelit
 • Ruoka ja juoma: Elintarvikkeet, juomat ja ravintolisät
 • Lastentarvikkeet: Lelut, turvaistuimet ja lastenvaunut

Tuotetestaus on olennainen osa tuotekehitystä, sillä se auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten kuluttajat reagoivat heidän tuotteisiinsa. Tuotetestaajat ovat ensimmäisiä käyttäjiä, jotka kohtaavat tuotteet reaalimaailman olosuhteissa. Heidän palautteensa on ratkaisevaa tuotteen menestykselle. Testaus voi paljastaa puutteita, jotka ovat jääneet sisäisissä testeissä huomaamatta.

Tuotetestauksen merkitys korostuu erityisesti nopeasti muuttuvilla aloilla, kuten teknologiassa ja kuluttajaelektroniikassa, joissa tuotekehitys on jatkuvaa ja markkinoiden vaatimukset muuttuvat tiheään.

Kuka voi alkaa tuotetestaajaksi?

Tuotetestaajaksi voi alkaa kuka tahansa. Koska tuotteiden kohderyhmä on vauvasta vaariin, yhtiöt hakevat myös testaajiksi kaiken ikäisiä ihmisiä. Osalle tuotteista haetaan testiryhmäksi perheitä. Joitain tuotteita halutaan antaa myös lasten testattavaksi, mutta silloin testaajalla on oltava huoltajan suostumus.

perhe

Tuotetestaukseen ei vaadita mitään erikoista ammattitaitoa tai osaamista. Kannattaa hakeutua sellaisten tuotteiden testaajaksi, jotka ovat oman mielenkiinnon kohteena. Muussa tapauksessa testaus on aikaa vievää ja raporttien kirjoittelu voi tuntua tylsältä. Pyri testaamaan tuotteita, joita käytät arjessasi.

Jos tuotetestaus kiinnostaa, voit tutustua tässä artikkelissa mainittuihin palveluihin ja etsiä sinua kiinnostavia tuotteita! Ole kuitenkin varovainen huijausten kanssa.

Miten tuotetestaus tapahtuu?

Testaus tapahtuu yleensä siten, että testaajalle toimitetaan postissa testattavat tuotteet. Nämä voivat olla esimerkiksi elektroniikkaa, kosmetiikkatuotteita tai keittiövälineitä. Ennen tätä on tietysti rekisteröidyttävä tuotetestaajaksi johonkin testauspalveluun. Käydään näitä tarkemmin läpi myöhemmin tässä artikkelissa.

Testaaja käyttää tuotetta tavallisen kuluttajan tavoin, arvioiden sen toimivuutta, käyttömukavuutta ja laatua. Hänen tulee huomioida mahdolliset ongelmat tai puutteet. Testauksen jälkeen testaaja antaa palautteen, joka voi olla kyselylomakkeen täyttämistä tai kirjallisen raportin laatimista.

Alla on esimerkki tyypillisestä tuotetestausprosessista:

 1. Tuotteen vastaanotto: Testattava tuote toimitetaan postilla tai testaaja osallistuu ohjattuun testitilaisuuteen.
 2. Tuotteen tutkiminen: Tutustuminen tuotteen ominaisuuksiin, ohjeisiin ja toiminnallisuuteen.
 3. Aktiivinen testaus: Tuotteen käyttö erilaisissa olosuhteissa ja käyttötilanteissa.
 4. Havaintojen kirjaaminen: Merkitään ylös kaikki havainnot, kuten käyttömukavuus, suorituskyky ja mahdolliset ongelmat.
 5. Palautteen antaminen: Yksityiskohtaisen palautteen laatiminen ja toimittaminen yritykselle, joka voi sisältää sekä positiivisia että negatiivisia huomioita.

Tuotetestaajan huolellinen ja objektiivinen arviointi auttaa valmistajaa parantamaan tuotteitaan ja vastaamaan paremmin kuluttajien odotuksiin.

Pitääkö tuotetta aina kehua?

Tuotetestaus ei tarkoita tuotteen kehumista, jos et pidä siitä. Testauksen idea on löytää potentiaalisia virheitä ja parantaa tuotetta. Tuotteen valmistaja arvostaa rehellisiä ja perusteltuja mielipiteitä.

Testauksen tulokset raportoidaan lomakkeilla suoraan yritykselle, joten sinulla ei ole mitään tarvetta sanoa vain positiivisia asioita. Saat kyllä palkkiosi rehellisestä ja hyvin tehdystä arviosta. Yritys todennäköisesti arvostaa sitä, jos olet löytänyt tuotteesta vian mitä muut eivät ole löytäneet.

Kannattaa erottaa tästä some-vaikuttajien tuotetestaukset. Moni influensseri saa vaatteita ja kosmetiikkaa itselleen, mutta kyse voi olla kaupallisesta yhteistyöstä. Tämä pitäisikin olla aina mainittu postauksessa, jos kyseessä on mainos.

Millaisia korvauksia tuotetestaaja tienaa?

Tuotetestauksen korvaukset ovat tyypillisesti pieniä euroissa mitattuna. Saat yleensä korvauksen kahdella eri tavalla:

 1. Saat pitää testaamasi tuotteet itse
 2. Rahallinen korvaus

Ensimmäinen vaihtoehto on tyypillistä tilanteissa, joissa testaat esimerkiksi ruokia, juomia tai kosmetiikkaa. Tällaisten tuotteiden palauttaminen takaisin ei olisi järkevää eikä aina edes mahdollista. Usein näiden tuotteiden arvo pyörii parissa kymmenessä eurossa, joten älä odota postissa tuhannen euron samppanjapulloa.

Rahallinen korvaus maksetaan silloin, jos tuote on liian arvokas jaettavaksi testaajalle ja sitä voi käyttää uudelleen myös toinen testaaja. Näin voi olla esimerkiksi elektroniikan kanssa. Korvaus voidaan maksaa käteisenä tai lahjakortteina.

nainen tietokone

Ei kannata odottaa rikastuvansa tuotetestauksella. Tämä puuha on taloudellisesti kannattavaa, jos testaat tuotteita, joita käyttäisit muutenkin. Esimerkiksi kosmetiikan tai ruokatuotteiden testaus ei vaadi juuri muuta ylimääräistä työtä kuin raportin kirjoittamisen.

Joissain tapauksissa voit tienata ylimääräistä rahaa, jos saat tuotteen itsellesi ja se on mahdollista myydä eteenpäin nettikirppiksillä.

Jos haluat tienata rahaa tuotetestauksen lisäksi, niin tsekkaa tämä artikkeli: miten rahaa nopeasti? Se sisältää peräti 30 erilaista tapaa tienata ylimääräisiä euroja!

Hae tuotetestaajaksi

Tarjolla on useita suomalaisille sopivia tuotetestaus-palveluita. Tässä muutamia, joihin voit tutustua. Löydät Googlesta helposti lisää testaajia tarvitsevia palveluita hakusanalla tuotetestaaja.

Buzzador tuotetestaus

Buzzador on suosittu tuotetestaus-palvelu. Buzzadorin jäsenet saavat testattavakseen uusia ja usein markkinoille tulemattomia tuotteita, kuten ruokaa, kauneudenhoitotuotteita, kodintarvikkeita tai digitaalisia palveluita. Tuotteet voivat olla joko ilmaisia tai voit ostaa ne myös alennettuun hintaan. Buzzadorilla on noin 400.000 jäsentä Pohjoismaissa.

Jäsenyys Buzzadorissa on ilmaista. Kun olet täyttänyt profiilin ja saanut henkilökohtaisen kutsun, voit osallistua kampanjoihin. Buzzadorina toimiminen ei ole pelkästään tuotteiden testaamista, vaan se sisältää myös mielipiteiden jakamisen, kuvien ja videoiden tuottamisen ja yhteisöllisen kokemuksen jakamisen.

Lue lisää: buzzador.com.

Philips tuotetestaus

Philipsin tuotetestaus antaa kuluttajille mahdollisuuden kokeilla ja arvioida uusia tuotteita – usein ennen niiden markkinoille tuloa. Testaajat valitaan rekisteröitymisen ja kyselylomakkeiden avulla, ja valinnassa otetaan huomioon testaajan profiili ja tuotteen vaatimukset.

Testaajat saavat tuotteen kokeiltavaksi ja heidän odotetaan jakavan rehellisen mielipiteensä tuotteesta Philipsin määrittämillä alustoilla. Testaajat voivat pitää testaamansa tuotteen korvauksena osallistumisestaan. Philipsin tuotetestauksen tavoitteena on kerätä arvokasta kuluttajapalautetta, jota hyödynnetään tuotteiden kehittämisessä.

Lisätietoja saat Philipsin verkkosivulta.

K-Rauta tuotetestaus

K-Raudan tuotetestausohjelma tarjoaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia työkaluja ja antaa niistä palautetta. Ohjelmaan osallistuvat voivat tutustua muiden kuluttajien ja ammattilaisten kokemuksiin ja arvosteluihin, jotka auttavat ostopäätösten tekemisessä. K-Rauta etsii sekä kuluttajia että rakennusalan ammattilaisia testaamaan tuotteitaan.

K-Raudalla on kuukausittain erilaisia kampanjoita. Testattavat työkalut vaihtelevat vuodenajan mukaan. Esimerkiksi talvella haetaan lumilingon testaajia, mutta kesällä voit päästä testaamaan ruohonleikkureita.

Lue lisää K-Raudan sivuilta.

Smartson tuotetestaus

Smartson tuotetestaus on palvelu, joka antaa sinulle mahdollisuuden testata uusia tuotteita ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Sinun tarvitsee vain ilmoittautua testipilotiksi ja hakea kiinnostaviin testeihin. Jos tulet valituksi, saat tuotteen kotiisi ja voit kokeilla sitä rauhassa. Sinun tulee jakaa kokemuksesi ja mielipiteesi tuotteesta Smartsonin sivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Voit myös antaa palautetta tuotteen valmistajalle tai markkinoijalle.

Smartson tuotetestaus on hauska ja helppo tapa tutustua uutuustuotteisiin ja vaikuttaa niiden kehitykseen.

Lue lisää osoitteesta smartson.fi.

Varo huijauksia!

Ole tarkkana netissä liittyvien huijausten kanssa! Tällaisia ovat mainokset kuten ”iPhone vain 2 eurolla”. Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se on myös sitä. Huijaukset voivat johtaa henkilötietojen väärinkäyttöön tai odottamattomiin kustannuksiin.

Tarkista aina ennen rekisteröintiä, onko kyseessä laillinen ja tunnettu tuotetestauspalvelu. Käytä hakukoneita, kuten Googlea, selvittääksesi palvelun aitouden ja lue muiden käyttäjien kokemuksia. Netissä on kyllä riittävästi aivan turvallisia ja luotettavia palveluita, kuten esimerkiksi tässäkin artikkelissa mainitut sivustot.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *