tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
TutkapariUrheilu

Tutkaparin MM-kisat: lohko F

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä artikkeli on MM-kisojen F-lohkon ennakko, jossa pelaavat Saksa, Etelä-Korea, Ruotsi ja Meksiko.

Etelä-Korea

Etelä-Korea selvisi MM-kisoihin värikkäiden vaiheiden jälkeen. Joukkue aloitti karsinnat lupaavasti, mutta meno hyytyi pahemman kerran lohkovaiheen kriittisillä hetkillä. Heikot otteet johtivat lopulta siihen, että päävalmentaja Uli Stielke sai kenkää. Tilalle tullut Shin Tae-Yong otti vastuun kahdesta viimeisestä ottelusta. Etelä-Korea pelasi niiden aikana 0-0 tasapelit Irania ja Uzbekistania vastaan, mikä riitti hikisesti kisapaikkaan. Etelä-Korea on ollut MM-kisoissa joka kerta vuodesta 1986 saakka. Paras tulos on vuoden 2002 kotikisojen neljäs sija, mutta joukkue pääsi lohkostaan jatkoon myös vuoden 2010 kisoissa.

Päävalmentajana toimii Shin Tae-Yong, joka joutui vaikeaan paikkaan karsintojen loppuhetkillä. Etelä-Korea kuitenkin selvisi kisoihin, joten Shin hoiti tehtävänsä rimaa hipoen. Kyseessä on entinen pelaaja, joka on toiminut aiemmin Etelä-Korean apuvalmentajana sekä U20 ja U23-joukkueen peräsimessä.

Kokoonpano: 4-4-2

Kim Seung-gyu
Lee Yong – Jang Hyun-soo – Yun Young-sun – Park Joo-ho
Lee Seung-woo – Ki Sung-yueng – Jung Woo-young – Lee Jae-sung
Son Heung-min – Hwang Hee-chan

Tolppien välissä nähdään Japanin liigassa leipänsä tienaava Kim Seung-gyu. Korean maalivahtiosastolla löytyy kilpailua, mutta Kim Seung-gyu pitäisi olla valmentajan ykkösvalinta. Toppareista Jang Hyun-soo on ns. sementoitu valinta avaukseen. Toinen vaihtoehto löytyy kaksikosta Yun Young-sun & Kim Young-gwon. Yleisesti ottaen Korean riveistä puuttuu parikin hyvää topparia sekä avauksen miehiä myös muilta kentän osa-alueilta. Vasemmalla aloittaa kokenut, myös Dortmundissa esiintynyt, Park Joo-ho. Oikealla nähdään Lee Yong.

Keskikentän ytimessä on yksi Etelä-Korean avainpelaajista, Ki Sung-yueng. Hän on erittäin energinen ja dynaaminen pelaaja, joka on futisfaneille tuttu Valioliigan Swaneasta. Ki on Etelä-Korean kapteeni, ja hän on nykyisen ryhmän ylivoimaisesti kokenein pelaaja 102 maaottelulla. Vieressä nähdään todennäköisesti Japanin liigan Vissel Kobessa pelaava Jung Woo-young.

Vasemmalla laidalla on yksi joukkueen mielenkiintoisimmista nimistä, Lee Jae-sung. Kyseinen mies on ollut Korean K-liigan parhaimpia pelaajia jo parin kauden ajan. Lee on box-to-box -tyyppinen keskikenttäpelaaja, joka ryhmittyy kuitenkin MM-turnauksessa vasemmalle laidalla. Oikealla viilettää nykyisin Hellas Veronaa edustava Lee Seung-woo. Kyseessä on entinen Barcelonan pelaaja, joka kantaa titteliä ”Etelä-Korean Messi”. Hän voi olla onnistuessaan todella hyvä.

Kärjessä pelaava Son Heung-min on joukkueen kirkkain tähti sekä paras maalintekijä. Son on tuttu kaikille Valioliigaa seuraaville Tottenhamin riveistä. Hän voi tarvittaessa pelata myös laidalla. Sonin kärkiparina nähdään todennäköisesti RB Salzburgin hyökkääjä Hwang Hee-chan, joka on erittäin työteliäs duunari. Kakkosvaihtoehtona on kokenut Kim Shin-wook.

Embed from Getty Images

Kuva: Tottenhamin Son Heung-min on Etelä-Korean avainpelaaja

Etelä-Korean vahvuudet ja heikkoudet ovat pitkälti aiempien vuosien kaltaisia. Joukkue on kilpailijoihinsa nähden varsin pienikokoinen, mikä tulee aiheuttamaan ongelmia etenkin erikoistilanteissa. Vahvuutena on kestävyys, mikä riittää tarvittaessa jatkoajan viimeiselle sekunnille saakka. Joukkueesta löytyy juoksuvoimaa ja syöttelytaitoa, mutta kuka tekee maalit? Korealaiset pystyvät haastamaan Meksikon ja Ruotsin kisaan toisesta jatkopaikasta, mutta tällä hetkellä pääsy kuudentoista parhaan joukkoon olisi yllätys.

Meksiko

Meksiko on tuttu nimi jokaiselle MM-kisoja seuraavalle henkilölle. Joukkue on ollut mukana MM-lopputurnauksessa yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien ja päässyt joka kerta myös jatkoon alkulohkostaan! Vastaavaan suoritukseen eivät ole pystyneet edes kaikki maailman huippumaat. Meksikon kannalta harmillista on se, että joukkue on myös pudonnut joka kerta playoffs-vaiheen ensimmäisellä kierroksella. MM-karsinnat sujuivat Meksikolta ilman suurempia tuskia. Saldoksi tuli yksi ainoa tappio ja CONCACAF-karsintalohkon voitto selvällä marginaalilla.

Päävalmentajana toimii Juan Carlos Osorio. 57-vuotias kolumbialainen on tunnettu hyvin intensiivisestä valmennustyylistään. Hän on toiminut Meksikon päävalmentajana vuodesta 2015. Osorio johdatti uransa alussa Meksikon peräti 21 ottelun tappiottomaan putkeen, joka katkesi vasta Copa American puolivälierissä Chileä vastaan.

Kokoonpano: 4-3-3

Ochoa
Salcedo – Ayala – Moreno – Layun
Herrera – Guardado – J. dos Santos
Vela – Hernandez – Lozano

Maalilla nähdään tuttu nimi, Guillermo Ochoa. Standard Liegeä edustava 32-vuotias veskari on tyypillinen eteläamerikkalainen refleksitorjuja, jolta nähdään todennäköisesti kisojen aikana pari näyttävää pelastusta. Ochoa on yksi joukkueensa avainpelaajista.

Puolustuslinjassa nähdään pelaajia Portugalin ja Espanjan liigasta. Miguel Layun aloittaa vasemmalla, jolla ei ole takanaan mikään paras kausi Sevillassa. Real Sociedadin toppari Hector Moreno puolestaan on hyvänä pallollisena pelaajana avainroolissa, kun Meksiko avaa pitkiä diagonaalipalloja laitoihin. Morenon rinnalla piti aloittaa Diego Reyes, mutta hän jäi ulos kisoista loukkaantumisen vuoksi. Korvaajana pelaa todennäköisesti Hugo Ayala. Oikealla laidalla nähdään Eintracht Frankfurtiin siirtynyt Carlos Salcedo.

Yksi keskikenttäpelaajista on taatusti joukkueen kapteeni, Andres Guardado. Real Betisin pelaajalla on vyöllään jo 145 maaottelua, joka on yhtä paljon kuin legendaarisella Rafa Marquezilla. Guardado on Tutkaparin mukaan parempi mies keskikentän pohjalle kuin normaalisti 8-paikalle sopiva Hector Herrara. Kolmas pelaaja lienee Jonathan dos Santos, jolle vaihtoehtoja ovat Marko Fabian sekä Jesus Gallardo.

Vasemmalla laidalla nähdään todella mielenkiintoinen Hirving Lozano. Vasta 22-vuotias hyökkääjä pelasi loistavan kauden PSV:ssä. Kyseessä on salamannopea pelaaja, joka saa ison vastuun Meksikon hyökkäyspäässä. Keskellä avaa West Hamin ’Chicarito’ eli Javier Hernandez, jolla on puolestaan takana varsin onneton kausi Valioliigassa. Chicariton statsit ovat kuitenkin kohdallaan maajoukkueessa: 49 maalia 102 ottelussa. Vaihtoehtona on isokokoinen Benfican kärki Raul Jimenez. Oikean laidan paikasta kamppailevat Carlos Vela sekä Giovani dos Santos.

Embed from Getty Images

Kuva: Hirving Lozano on pelaaja, jota kannattaa pitää Meksikon joukkueesta silmällä

Meksikon aiemmin kerrottu saldo MM-kisoista ei ole tullut tuurilla. Joukkue on ainakin eurooppalaisten silmissä jatkuvasti aliarvostettu, sillä suurin osa pelaajista on varsin tuntemattomia Atlantin tällä puolella. Joukkue on erittäin hyvä ja muuntautumiskykyinen taktisesti. Meksiko on hyvä yhdistelmä puolustavia pelaajia, taitavia hyökkääjiä sekä kokemusta. Guardado, Chicarito, Giovani dos Santos, Carlos Vela ja kumppanit ovat pelanneet jo monet arvokisat yhdessä. Meksiko kykenee hyvänä päivänä horjuttamaan jopa Saksaa tässä lohkossa. Kakkospaikka ratkeaa Ruotsi-ottelussa, josta on luvassa varmasti erittäin vähämaalinen vääntö. Todennäköisyydet ovat jatkopaikan suhteen Meksikon puolella.

Sweden

Rakas länsinaapurimme Ruotsi esiintyy taas MM-viheriöllä 12 vuoden tauon jälkeen. Ruotsi on ollut mukana MM-skaboissa vuoden 1994 pronssin jälkeen kahdesti (2002, 2006) ja mennyt molemmilla kerroilla jatkoon alkulohkosta. Karsintalohko oli tällä kertaa erittäin vaikea, sillä A-lohkossa olivat Ruotsin lisäksi futiksen suurmaat Ranska ja Hollanti. Ruotsi päätyi tasapisteisiin Hollannin kanssa, mutta selvisi kisoihin paremman maalieron turvin. Edessä oli jatkokarsinta, jossa keltapaidat kaatoivat futisjätti Italian yhden maalin erolla. Näin ollen Gigi Buffon ja monet muut Italian superähdet jäivät ulos MM-kisoista.

Joukkueen päävalmentajana toimii Janne Andersson. Hän otti valmennusvastuun kesän 2016 EM-kisojen jälkeen, jolloin Zlatan siirtyi sivuun joukkueesta. Andersson on tehnyt Zlatanin jälkeisestä Ruotsista erittäin tiiviin kollektiivin, joka pelaa nyt enemmän joukkueena.

Kokoonpano: 4-4-2

Olsen
Lustig – Granqvist – Lindelöf – Augustinsson
Claesson – Ekdal – Larsson – Forsberg
Berg – Toivonen

Ruotsin maalilla pelaa FC Kööpenhaminan Robin Olsen, joka toipui loukkaantumisesta sopivasti kisoihin. Olsen pelasi hyvät karsinnat, ja mies on selkeä ykkösvaihtoehto tolppien väliin. Todella kokenut toppari Andreas Granqvist on puolustuksen liideri. Hän on myös Ruotsin joukkueen kapteeni ja iso syy siihen, että ManU-toppari Lindelöf pelaa niin hyvin maajoukkueessa. Oikealla laidalla on kokenut Celticin Mikael Lustig, joka pelaa Ruotsin paidassa varsin konservatiivisessa roolissa. Vasemman laidan Ludwig Augustinsson ottaa enemmän askeleita myös hyökkäyssuuntaan.

Keskikentän vasemmalla laidalla nähdään Ruotsin hyökkäyksen avainpelaaja, Emil Forsberg. RB Leipzigissä pelaavan wingerin harteilla on paljon vastuuta etenkin transitiovaiheen päätöksissä. Forsberg leikkaa usein sisään hakemaan maalipaikkoja, mikä tuo tilaa Augustinssonin taustajuoksuille. Keskikentän keskustan miehittävät kokenut Hull Cityn Sebastian Larsson sekä HSV:n Albin Ekdal. Kaksikosta Ekdal on selkeästi dynaamisempi ja aktiivisempi pelaaja. Oikealla laidalla on Granqvistin seurakaveri Krasnodarista, Viktor Claesson. Ruotsin tämä sivusta on selvästi konservatiivisempi hyökkäyssuuntaan.

Ruotsi lähtee otteluihin kahdella kärkimiehellä. Kyseessä on kaksikko Marcus Berg & Ola Toivonen, jotka ovat nykyisen ryhmän parhaat maalintekijät. Berg ja Toivonen ovat molemmat kokeneita ja fyysisiä kärkimiehiä, joille voidaan heittää tarvittaessa pitkiä palloja paineen alta. Ruotsin kannalta huonompi asia on se, että kumpikaan herroista ei ole erityisen hyvässä maalivireessä. Ruotsi tulee itse asiassa MM-kisoihin takanaan kolme ottelua ilman tehtyä maalia. Penkiltä löytyy sitten vaihtoehdoksi aina yhtä arvaamaton John Guidetti.

Embed from Getty Images

Kuva: Ruotsi menestyy tai kaatuu näissä kisoissa joukkueena

Ruotsi kaatoi alkulohkossaan Ranskan ja jatkokarsinnassa myös Italian. Joukkue on varsin ansaitusti MM-kisoissa, mutta sen jatkoonpääsy on todella tiukalla. Puolustukseen Ruotsi ei kaadu, mutta maalinteko on kokonaan toinen juttu. Meksikon ja Saksan linjat ovat kärkikaksille todella kova pala. Todennäköisesti jatkopaikan kohtalo ratkeaa Meksikoa vastaan pelatussa ottelussa. Ruotsilla on mahdollisuudet puristaa niukka voitto, sillä tasoeroa ei ole paperilla mitenkään erityisen paljon. Meksiko on lievä suosikki jatkoon, mutta Ruotsille on jätettävä kohtalaiset saumat yllätykseen.

Saksa

Saksa on hallitseva maailmanmestari ja yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä joukkueita MM-turnauksissa. Germaanit ovat voittaneet neljä MM-kultaa ja jääneet ulos kahdeksan parhaan joukosta edellisen kerran vuonna 1978. Saksa on ollut peräti kuusi kertaa neljän parhaan joukossa kahdeksan edellisten MM-kisojen aikana! Joukkue selvitti tiensä myös Venäjälle todella vakuuttavasti: 10 voittoa 10 ottelusta maalierolla 43-4. Saksa on jälleen kerran yksi voittajasuosikeista.

Saksan päävalmentajana toimii kaikkien tuntema Joachim Löw. Kokenut kettu on ollut joukkueen peräsimessä jo vuodesta 2006 lähtien, jolloin hän otti työpaikan haltuunsa Jurgen Klinsmannin seuraajana. Löw on johdattanut Saksan MM-kisoissa kerran pronssille ja Brasilian turnauksessa neljä vuotta sitten mestaruuteen.

Kokoonpano: 4-2-3-1

Neuer
Kimmich – Boateng – Hummels – Hector
Kroos – Khedira
Muller – Özil – Reus
Werner

Saksan maalivahtitilanne on mielenkiintoinen, sillä tolppien väliin on tarjolla kaksi maailman top 5 -maalivahdeista. Neuer on normaalisti ykkösvalinta, mutta takana on loukkaantumisten sävyttämä kausi. Marc-Andre Ter Stegen eli MATS on pelannut puolestaan upean kauden Barca-paidassa. Näistä lähtökohdista huolimatta Neuer säilyttänee ykkösveskarin tonttinsa. Yksi merkittävä tekijä on myös puolustuslinjalla, joka koostuu FC Bayernin pelaajista. Näin ollen alakerran miehet ovat tuttuja toisilleen myös seurajoukkueesta.

Keskikentän pohjalla on yksi Saksan ehdottomia avainpelaajia, syöttökone Toni Kroos. Real Madridin mies on todella tärkeässä roolissa pelinrakentelun kannalta. Kroosin parina nähdään todennäköisesti Juventuksen Sami Khedira. Vaihtoehdoista Goretzka on hieman liian hyökkäävä, eikä Gundogan ole riittävän hyvä tasapainottamaan Kroosia. Näin ollen Khedira tuntuu loogiselta valinnalta keskikentän pohjalle.

Saksan hyökkäyspään oikealla puolella nähdään tuttu nimi. Thomas Muller on esiintynyt arvokisoissa jo pienen ikuisuuden, mutta mies on pitkästä urastaan huolimatta vasta 28-vuotias. Hän on tehnyt nykyisistä Saksan pelaajista eniten maaottelumaaleja, 38 kappaletta. Muller on erittäin hyvä hyödyntämään tiloja vastustajan linjassa ja tärkeässä roolissa maalinteon suhteen.

Kymppipaikalla nähdään Arsenalin Mezut Özil, jonka tehtävä on Saksan joukkueessa toimia keskikentän ja hyökkäyksen linkittäjänä. Özilin roolina on hakeutua vapaisiin tiloihin Saksan voittaessa pallon, jolloin hän pystyy linkittämään pelivälineen eteenpäin. Vasemmalla avaa todennäköisesti Marco Reus, joka oli aivan liekeissä viimeisessä harjoitusottelussa Saudi-Arabiaa vastaan. Loukkaantumisista toipuva Reus jättää taakseen Julian Draxlerin, joka johdatti Saksan vuosi sitten Confederations Cupin voittoon.

Saksan hyökkääjänä aloittaa monille futisfaneille varsin tuntematon nimi, Timo Werner. Kyseessä on vasta 22-vuotias RB Leipzigin kärkimies, joka ei loistanut maalimääriltään myöskään viime kauden Bundesliigassa (13 osumaa). Werner on hyvin suoraviivainen hyökkääjä, joka ei ole kokonsa puolesta mikään perinteinen target-pelaaja. Nuoren miehen saldo on Saksan paidasta kohdallaan: 8 maalia 14 ottelussa.

Embed from Getty Images

Kuva: Timo Werner tulee tänä kesänä tutuksi kaikille jalkapallon ystäville

Saksalla on jälleen kasassa yksi MM-kisojen parhaista joukkueista. Puolustuspää on Neuerin loukkaantumisesta huolimatta jäätävän kova. Sen lisäksi keskikenttä on täynnä toinen toistaan laadukkaampia pelimiehiä, joilla on kokemusta isoista otteluista. Kannattaa muistaa, että Saksa voitti vuosi sitten myös MM-esikisat Venäjällä, vaikka tuli turnaukseen täysin B-miehistöllä. Tuo suoritus kertoo jotain maan pelaajatuotannon tasosta. Monet pitävät kärkimies Timo Werneriä suurimpana kysymysmerkkinä, ja Miroslav Klose on kieltämättä jättänyt suuret saappaat täytettäväksi. Saksalta löytyy kuitenkin maalintekovoimaa joka puolelta Wernerin ympäriltä, joten joukkue tuskin kaatuu tähän pelipaikkaan. Välierien ulkopuolelle jääminen olisi suuri shokki. Sen jälkeen marginaalit ovat todella pienet, kun puhutaan kisojen neljän parhaan joukkueen kohtaamisesta.

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Tutkapari

tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
Tutkapari

Tutkaparin MM-kisat: lohko H

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä ...
tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
Tutkapari

Tutkaparin MM-kisat: lohko G

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä ...