Jose Mourinho
Tutkapari

Tutkaparin jälkilöylyt: Kärkikoutsien takaa

Tutkapari #003 listasi perjantaina tämän hetken neljä parasta valmentajaa, eikä nelikko sinänsä yllätyksiä sisältänyt – Zidane, Allegri, Klopp ja Guardiola miehittivät topin. Perustelut valinnoille voit kuunnella podcastista, mutta ainakin yksi asia joka kaikkia yhdistää, on menestys.

Menestystä voidaan odottaa, ja on myös nähty, useammalta koutsilta, jotka nousivat keskustelussamme esiin listausta tehdessä. Tehdäänpä tällä kertaa niin, että ei pureksita tällä palstalla osin ennalta arvattavaa kärkeä, vaan tuodaan esiin ne nimet, jotka juuri ja juuri listalta vielä putosivat.

Julian Nagelsmann, Hoffenheim

Saksan vuoden valmentaja 2017 on nostanut Hoffenheimin Bundesliigan häntäpäästä aina Mestarien liigan valoihin asti. Vasta 30-vuotiasta saksalaista ehdittiin huhuta tällä kaudella jo Arsenaliinkin Arsene Wengerin tilalle. Nagelsmannin Hoffenheim on tullut tunnetuksi energisyydestään, tempostaan ja hyvästä organisoinnista, mutta Nagelsmann on myös taktisesti joustava. Kaikkien aikojen nuorimmasta buli-koutsista odotetaan suuria.

Maurizio Sarri, Napoli

Maurizio Sarri tahkosi vuosikausia Toscanan alueen pääsarjan ulkopuolisissa joukkueissa. 59-vuotias italialainen nosti Empolin Serie A:han ja siirtyi Napoliin yllätysvalintana 2015. Sarrin Napoli on äärimmäisen viihdyttävä ja erityisesti hyökkäyspään pelaamisestaan tunnettu joukkue. Suurin syy, miksi Sarria ei kärkinelikkoon valittu, on se kylmä tosiasia, ettei hän ole voittanut vielä mitään suurta. Päinvastoin, Napoli on sulanut eurokentillä ja jäi tälläkin kaudella lohkovaiheeseen.

Jose Mourinho, Manchester U

Moun saavutuksia on aivan turhaa listata tähän kohtaan. Ylimielisistä kommenteistaan tunnettu lusitaani on kuitenkin pudonnut aivan absoluuttiselta valmentajahuipulta. Unitedin hyökkäyspelaamisen organisointi on ollut haasteellista. Tosin, Mou osaa kyllä järjestää puolustuksen kuntoon. Laskevan kurssinsa vuoksi kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja ei listallemme enää mahtunut.

Embed from Getty Images

Leonardo Jardim, Monaco

Portugalilaisen Jardimin (kuvassa) ura on edennyt kotimaan alasarjojen joukkueiden ja Bragan kautta Olympiakosiin, takaisin Portugaliin Sportingin puikkoihin ja sieltä nykyiseen seuraansa Monacoon. Viime kaudella lusitaani otti Monacossa uransa ensimmäisen pääsarjamestaruuden. Jardimin Monaco on ihastuttanut erityisesti hyvin valmennetulla hyökkäyspelillään, jossa oikeat sekä nuoret pelaajaprofiilit kohtasivat, ja Jardimin millintarkka valmennus tuotti tehoja. Kuluva kausi on ollut vaikeampi, ja myös puolustuspelin organisoinnissa on puutteensa.

Mauricio Pochettino, Tottenham

Pochettinolla on Tottenhamissa käynnissä pidemmän tähtäimen määrätietoinen projekti. Argentiinan maajoukkueessa pelannut toppari aloitti valmennusuransa Espanyolissa, josta mies siirtyi Southamptonin ruoriin. Spursissa argo on viihtynyt jo vuodesta 2014. Pochettino on luonut Tottenhamin pelaajistosta äärimmäisen urheilullisen ja hyväkuntoisen. Spursin yhtenäinen liike korkeassa prässissä on hämmästyttävän pitkäkestoista ja ennen kaikkea toimivaa. Poch ei kuitenkaan ole voittanut vielä mitään, ja prosessi on Tottenhamissakin kesken. Potentiaalia kuitenkin löytyy.

Diego Simeone, Atletico Madrid

Diego ”Cholo” Simeone organisoi Atleticon puolustuspelaamisen huippuunsa, joka tuotti La Ligan mestaruuden, kaksi UCL-finaalipaikkaa sekä Euroopan liigan voiton. Meriitit ovat kiistattomat ja tunteella elävä argentiinalainen on seurassaan pidetty hahmo. Mutta syy, miksi Cholo ei listallemme yltänyt on, että Simeone ei ole kyennyt uusiutumaan taktisesti, mikä on näkynyt erityisesti kuluvalla kaudella. Mestarien liiga päättyi jo lohkoon. Pientä yhden tempun ponin syndroomaa Diegolla siis on. Valitettavasti Atletico-käskijän kurssi on lievässä laskusuunnassa.

Viikon podacstissa käsiteltiin tällä kertaa myös Taye Taiwon yllätyssiirtoa RoPS:n väreihin, rasituksen merkitystä, lupaavimpia nuoria toppareita ympäri Euroopan sekä sunnuntain suomalaisittain mielenkiintoisinta ottelua Dortmundin ja Frankfurtin välillä.

Löydät Tutkaparin sosiaalisesta mediasta osoitteista twitter.com/tutkapari ja facebook.com/tutkapari.

Voit kuunnella Tutkapari-podcastia sekä SoundCloudin että iTunesin kautta!

Kuva: Flickr / Alexandr Osipov

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

More in:Tutkapari

tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
Tutkapari

Tutkaparin MM-kisat: lohko H

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä ...
tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
Tutkapari

Tutkaparin MM-kisat: lohko G

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä ...
tutkapari mm-kisat lohkon ennakko
Tutkapari

Tutkaparin MM-kisat: lohko F

Asialinjan ennakoissa valmistaudutaan MM-kisoihin Tutkaparin avustuksella. Suomen paras futista käsittelevä podcast käy läpi kaikki kisojen joukkueet lohko kerrallaan. Tämä ...