Tutkaparin jälkilöylyt: KuPS kellistää Klubin?

Reuben Gabriel

Tutkaparin neljännessä jaksossa käsiteltiin teknologiaa, joka on esimerkiksi KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaralle tärkeä päivittäinen työväline. Data-analyysi, tilastot ja videotallenteet ovat olennainen osa KuPS:n valmennusta.

Jaksossa otettiin kiinni myös tulevan viikon Suomen Cupin puolivälieriin, jossa KuPS matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Vedonlyönnillisesti ajateltuna kuopiolaiset ovat kiirastorstaina melko selvä altavastaaja, mutta nyt jos koskaan Klubi on lyötävissä.

KuPS:n peli on ollut talvella valmista, ja cupin lohkovaihehan eteni voitosta toiseen. Joukkue ei ole muuttunut liikaa tälle kaudelle, tosin Kukkojengi on yhtä todella kovaa kärkeä köyhempi, kun Salami siirtyi pois. Ilkeäkielisemmät arvioivat, että KuPS joutuu kauteen kokonaan ilman kärkeä, mutta lohkovaiheen 22 maalia viiteen otteluun vihjaa, että tulivoimaa kuitenkin löytyy. KuPS pyrkii pallon saatuaan nopeasti ylöspäin ja haluaisi riistää pallon mahdollisimman korkealla. Pallonhallinta ei ole itseisarvo. HJK saa olla tarkkana vieraiden kontrien kanssa, lisäksi laidoilta löytyy 1vs1-taitoa.

HJK pelasi viime viikolla harjoitusottelussa eestiläisen Levadian kanssa 0-0 kiikarit. Jälleen kerran kävi kuten useasti talvikaudella – selkeä hallinta ei tuottanut järinkään montaa laadukasta maalintekopaikkaa. Riku Riski ehti missata pelissä myös rankkarin. Klubilla on vielä paljon tekemistä viimeisen neljänneksen pelaamisessa ja pelin rytmittämisessä. Hitaampi eteneminen pallollisena tekee murtautumisesta haasteen – varsinkin laadukkaita alakertoja vastaan. Lisäksi pelaajilla ei ole liian paljon yhteisiä harjoitus- saati peliminuutteja alla viime hetken lainahankintojen kanssa, joten automaatiota esimerkiksi ajoitusten suhteen ei ole. Puolustussuuntaan lisähaasteen antavat Patrosen sekä Jalaston mahdolliset poissaolot.

Viime kauden hopeamitalisti KuPS kuuluu ehdottomiin mitalikandidaatteihin myös tällä kaudella, siinä missä HJK:n suosikkiasema mestaruuden suhteen on viime kautta pienempi. Viime kauden viimeisessä HJK-KuPS ottelussa Klubi oli kotikentällään karvan yli 60 prosentin suosikki, jolloin KuPS:lle jäi noin 15 pinnan todennäköisyys voittoon. Jos tasoero on nyt pienentynyt, niin…

Hyvin valmennettu KuPS tulee Telskille toki altavastaajana, mutta on pelillisesti valmiimpana juuri se joukkue, joka Klubin kykenee tällä haavaa yllättämään.

Viikon podcastissa käytiin läpi myös muut cupin puolivälierät. Lisäksi katseet ehdittiin kääntää jo kohti Venäjän MM-kisoja, kun viikon nostoissa esiteltiin potentiaaliset mustat hevoset ja TOP-4:ssa listattiin kovimmat kisojen ulkopuolelle jääneet pelaajat.

Löydät Tutkaparin sosiaalisesta mediasta osoitteista twitter.com/tutkapari ja facebook.com/tutkapari.

Voit kuunnella Tutkapari-podcastia sekä SoundCloudin että iTunesin kautta!

Artikkelin kuva: kuvat.mideas.fi. Asialinja on hankkinut käyttöoikeuden kuvaan.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*