Billions Damien Lewis Paul Giamatti
Elokuvat

TV-sarjasuositus: Billions

Billions on Showtimen tuottama TV-sarja, joka löytyy HBO Nordicin tarjonnasta. Kyseessä on mielenkiintoinen draamasarja, jonka pääosissa ovat tunnetut Hollywood-näyttelijät Paul Giamatti sekä Damian Lewis. Giamatti on elokuvien ystäville tuttu lukemattomista eri leffoista, ja brittinäyttelijä Lewis on monille tuttu Band of Brothers sekä Homeland TV-sarjoista. Billions kuvaa New Yorkin syyttäjänviraston sekä hedgerahastoa pyörittävän miljardöörin välillä tapahtuvaa kissa ja hiiri -leikkiä.

Sarja on ollut toistaiseksi menestys, ja sen suosio tuntuu kasvavan koko ajan. Artikkelin kirjoitushetkellä ulkona on kaksi tuotantokautta, mutta kolmas kausi on myös varmistunut – kaikkien sarjaa seuraavien suureksi riemuksi!

Peluri: Miljardööri Bobby Axelrod

Damian Lewis esittää miljardööri Bobby ”Axe” Axelrodia, joka pyörittää valtavaa sijoitusrahastoa. Axelrodin taustatarina liittyy New Yorkin 9/11 terrori-iskuun. Hän oli yksi rahaston työntekijöistä iskun sattuessa, mutta pelastui oltuaan poissa toimistosta lentokoneiden iskettyä tornitaloihin. Axelrodista tuli tapahtuneen johdosta valtavan rikas ja suuren rahaston pomo.

Axelrodilla on käytössään valtava koneisto tradereita sekä informaatiota tuottavia henkilöitä. Hän tuntuu olevan aina markkinoita edellä, kun jotain suurta tapahtuu. ”Axen” oikeana kätenä toimii Mike ”Wags” Wagner, joka auttaa pomoaan selvittämään minkä tahansa ongelman niiden ilmaantuessa. Axe Capitalilla tuntuu menevän vähän liiankin lujaa, joka herättää New Yorkin syyttäjänviraston.

Vastapuoli: Chuck Rhoades

Paul Giamattin esittämä Chuck Rhoades on New Yorkin syyttäjänviraston pomo, jolla on tahraton saldo oikeusjuttuja. Rhoades on pistänyt vankilaan kymmeniä talousrikollisia, eikä ole vielä hävinnyt juttuakaan. Rhoades saa tukijoukkoineen tehtäväkseen etsiä todisteet Axe Capitalin sisäpiirikaupoista – tavalla tai toisella.

Rhoades on kokenut kehäkettu ja häikäilemätön vastustaja, joka käyttää kaikki lain sallimat keinot Axelrodin nappaamiseksi. Rehvakkaasta miljardööristä tulee hänelle henkilökohtainen pakkomielle.

Päähenkilöiden välissä on mielenkiintoisella tavalla Rhoadesin vaimo, Wendy, jota esittää Maggie Siff. Hän on psykiatri, joka on Axe Capitalin palveluksessa. Kun syyttäjänvirasto alkaa jahdata Axe Capitalia, Wendy joutuu vaikeaan tilanteeseen.

Billions HBO Nordic

Kuvassa ovat päähenkilöt vaimoineen sekä molempien osapuolien tukijoukkoja.

Billions – valtapeliä ja petturuutta

Billions kuvaa valtapeliä, jota Bobby Axelrod ja Chuck Rhoades käyvät. Tilanne vastaa hyvin monien mafiaelokuvien tai tv-sarjojen asetelmaa. Syyttäjänvirasto tietää, ettei Axe Capitalin varallisuus voi tulla vain heidän tradereidensa kyvykkyydestä. Mutta miten saada Axelrod nalkkiin sisäpiirikaupoista, kun todisteita ei ole.

Axelrod käy omien apulaistensa kanssa sotaa kulissien takana hiekoittaakseen FBI:n ja syyttäjänviraston toimintaa. Samaan aikaan Chuck Rhoades yrittää kollegoineen löytää ilmiantajia sisäpiiristä.

Billions pitää jännityksen yllä jaksosta toiseen, ja kyseessä on erittäin mielenkiintoinen draamasarja. Välillä syyttäjänvirasto on saamassa Axe Capitalin nalkkiin ja välillä Bobby Axelrod on puolestaan joukkoineen niskan päällä. Molempien päähenkilöiden vaimot ovat mafiavertauksen tapaan vahvoja naisia, jotka heittävät soppaan oman lusikkansa. Tämän lisäksi molempien leirien sisällä on oma kuohuntansa, johtuen päähenkilöiden luonteenpiirteistä. Artikkelin kirjoitushetkellä sarjasta on tarjolla kaksi tuotantokautta, ja toinen kausi on käänteissään vähintään ensimmäisen veroinen!

Billions toimii parhaiten sellaisille henkilöille, joita osakemarkkinat ja sijoittaminen kiinnostavat edes auttavasti. Jos et tiedä mitä long ja short -positiot tarkoittavat, et saa sarjasta läheskään kaikkea irti. Kaikille joita talous, osakemarkkinat, vedonlyönti ja vastaavat aiheet kiinnostavat – Billions on napakymppi! Sarja löytyy siis osoitteesta www.hbonordic.om.

Kuvat: HBO Press

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Elokuvat