Vältä nämä yleiset virheet urheiluvedonlyönnissä

vedonlyönti
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Moni aloitteleva betsaaja tekee vedonlyönnin aloittaessaan paljon virheitä. Odotukset vedonlyöntiä ja mahdollisia tuloksia kohtaan voivat olla suuret, mutta totuus paljastuu usein toiseksi. Mikä pahinta, systemaattisen kirjanpidon puuttuessa moni vedonlyöjä ei edes huomaa olevansa pahasti tappiolla!

Alle keräsimme listan muutamista yleisistä aloittelevien vedonlyöjien virheistä. Nämä välttämällä voit tavoitella vedonlyönnistä parempia tuloksia – tai edes pienempiä tappioita.

Älä haksahda vahvistusvinoumaan

Yksi yleinen virhe on niin sanottu vahvistusvinouma. Tällä tarkoitetaan ihmisille tyypillistä taipumusta perustaa mielipiteensä ainoastaan omia teorioita tukevan materiaalin perusteella. Vahvistusvinouma on tuttu ilmiö myös vedonlyönnin ulkopuolelta: ihmisellä on tapana etsiä omaa näkökulmaa tukevaa materiaalia asiassa kuin asiassa.

Moni aloitteleva vedonlyöjä sortuu tutkailemaan tietoja varsin subjektiivisesti ja etsii vain omalle teorialleen suotuisia todisteita. Vahvistusvinouma syntyy helposti, sillä omaa kantaa tukevaa materiaalia löytyy helposti. Tämä luonnollisesti vahvistaa mielipidettä entisestään.

Vedonlyöjän on tärkeää vertailla kohteita mahdollisimman objektiivisesti. Tee huolellisesti taustatutkimusta, lue tilastoja ja seuraa uutisia aiheeseen liittyen. Kun kokonaiskuva tilanteesta on vahva ja objektiivinen, voidaan pohtia parhaita mahdollisia vedonlyöntikohteita.

Tappioita ei kannata yrittää korvata väkisin

Kaikki vedonlyöjät haluavat onnistua ja voittaa rahaa. Kukaan tuskin erityisemmin pitää häviämisestä, etenkään jos vetolapussa on ollut kiinni omaan budjettiin nähden merkittävä summa rahaa.

Tappiot valitettavasti kuuluvat uhkapelaamiseen eikä niitä voi välttää taitavinkaan vedonlyöjä. Yksi suurimmista virheistä on yrittää voittaa mahdolliset tappiot välittömästi takaisin. Lopputulos on hyvin harvoin onnistunut. Kiireessä ja paineen alla tulee helposti tehtyä huolimattomia johtopäätöksiä ja otettua liian suuria riskejä.

Häviöt tulee ottaa vastaan sellaisinaan eikä niiden tulisi antaa jäädä hampaankoloon harmittamaan. Tekemäsi vedot ovat toisistaan riippumattomia, on turha yrittää ”kostaa” edeltäviä häviöitä seuraavalle vetokohteelle.

Mikäli tappiot aiheuttavat liikaa harmitusta, on suositeltavaa pitää vedonlyönnistä taukoa tai pelata pienemmillä summilla.

Vedonlyönti fiilispohjalta? Ei kannata!

Monet fanaattiset urheilufanit lyövät fiilispohjalta vetoa omien suosikkiensa puolesta. Tässä ei ole mitään väärää – totta kai Tappara-fani haluaa veikata suosikkijoukkueensa mestaruuden puolesta!

bruce-mars-AndE50aaHn4-unsplash

Tavoitteellisessa vedonlyönnissä fanittaminen harvemmin kuitenkaan toimii. Vedonlyöntiyhtiöille fiilispohjalta veikkaavat fanit ovat myös yksi suurimmista tulonlähteistä, sillä hutiprosentti on mukavan korkea.

Mikäli haluat lyödä vedonlyönnillä rahoiksi, kannattaa keskittyä faktoihin ja tilastoihin. Mikäli tunteet tulevat betsaamiseen mukaan liikaa, vaikuttavat ne tehtyihin vetoihin kuin vahingossa.

Suosi useita vedonvälittäjiä

Markkinoilla toimii useita laadukkaita vedonvälittäjiä eli tuttavallisemmin vedonlyöntisivustoja. Tavoitteellisessa vedonlyönnissä on suositeltavaa käyttää useampaa kuin yhtä vedonvälittäjää. Tällä tavoin voit vertailla samoille kohteille tarjottuja kertoimia ja ajoittain kasvattaa voittojasi merkittävästi.

Mr Green vedonlyönti on läpi vuosien ollut yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Vastaavia suuria vedonlyöntisivustoja toimii useita ja tarjonta eroaa sivustojen välillä enemmän tai vähemmän. Erot kerrointen välillä ovat pienempiä kuin muutama vuosi sitten, mutta kohdevalikoimissa eroavaisuuksia on enemmän.

Eri vedonvälittäjiltä voi vedonlyönnin tueksi saada myös bonuksia, jotka parhaassa tapauksessa korottavat voittomahdollisuuksia. Suurten urheilutapahtumien aikaan tarjolla on esimerkiksi korotettuja kertoimia ja ilmaisvetoja.

Liiallinen bonusten perässä juokseminen

Edellä mainituista bonuksista puheenollen: liikaa aikaa bonuksien perässä juoksemiseen ei kannata haaskata. Vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat bonukset ovat ani harvoin käteistä rahaa. Tavallisesti niille on asetettu kierrätysvaatimuksia ja muita ehtoja, jotka voivat tehdä houkuttelevalta kuulostavasta bonuksesta huonon valinnan.

Suurin riski bonuksissa on kierrätysvaatimus. Monilla sivustoilla kierrätysvaatimus koskee bonusrahan lisäksi myös tekemääsi talletusta. Tällöin joudut kierrättämään vetoja tekemällä myös käteisen rahan, mikä ei ole lainkaan hyvä juttu.

Bonuksista kannattaa pyrkiä poimimaan ainoastaan aidosti hyvät ja pelaajalle edulliset edut. Mikäli bonusrahalle asetettu kierrätysvaatimus koskee ainoastaan bonusta, voi hyödyntämistä harkita. Tällöin bonusraha toimii ikään kuin varakassana tarjoten toisen mahdollisuuden tavoitella voittoja.

Häviämistä ei tule pelätä liikaa

Häviäminen on olennainen osa vedonlyöntiä ja kaikkea muutakin uhkapelaamista. On virheellinen käsitys, että hyvä vedonlyöjä ei häviä koskaan. Hyvän vedonlyöjän tunnistaa siitä, miten mahdollisia häviöitä osaa ottaa vastaan ja oppia niistä.

Vedonlyönnin riskitasosta riippumatta pelikentillä tapahtuu aina ennalta arvaamattomia käänteitä, joihin paraskaan betsaaja ei osaa varautua. Yllätysmomenteista johtuen edes kaikista pienimmän kertoimen ”varmat kohteet” eivät ole koskaan varmoja.

Eniten häviäminen harmittaa niitä, jotka veikkaavat liian suurilla panoksilla. Tällöin tulee helposti myös kiusaus tavoitella edellä mainittuun tapaan tappioita takaisin liian suurilla riskeillä. Paras keino varautua tappioihin on veikata omaan talouteen sopivan kokoisella pelibudjetilla. Maailma ei tunnu kaatuvan niskaan, kun peleihin uppoaa vain aidosti ylimääräistä rahaa.

Vedonlyönti velaksi ei kannata koskaan

Vedonlyönti, kuten mikään muukaan uhkapelaaminen ei koskaan kannata velkarahalla. Mikäli pelaamiseen ei liikene ylimääräistä rahaa omasta lompakosta, kannattaa keskittyä nauttimaan urheiluhuumasta ilman vetoja.

Vedonlyöntiin liittyy aina merkittävä riski häviöstä. Edes varmimmat kohteet eivät ole koskaan varmoja. Lisäksi kaikista pienimpien kertoimien kohteisiin on lyötävä rahaa kiinni merkittävästi, jotta mahdollinen voitto olisi edes jollain tapaa merkittävä. Tappion riski on näissäkin tapauksissa olemassa.

Uhkapelaaminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia omaan talouteen. Mikäli pelaaminen tuntuu vievän liikaa rahaa, on suositeltavaa pistää pelit jäähylle ja miettiä uudelleen omaa suhdettaan uhkapelaamiseen. Kaikki vedonvälittäjät tarjoavat mahdollisuuden sulkea tai asettaa jäähylle oma veikkaustili.

Kirjanpito vedonlyönnistä on suositeltavaa!

Kirjanpito omasta vedonlyöntimenestyksestä on aina suositeltavaa. Moni betsaaja elää täysin väärässä käsityksessä todellisesta suhteesta saamiensa voittojen ja tappioiden välillä.

Ihmismielellä on taipumus painaa mieleen massiiviset voitot, mutta pieniä tasaisia tappioita ei juuri muistella. Tästä syystä moni vedonlyöjä luulee olevansa voitolla, mutta todellista tilannetta tutkailtaessa kokonaissumman edessä komeileekin miinusmerkki.

Halutessasi voit kysyä pelitilisi kokonaistilanteen vedonvälittäjältä. Kaikki vedonlyöntisivustot kertovat asiakkailleen pyynnöstä mikä on pelitilin kokonaistilanne.

Photo by Emilio Garcia on Unsplash, Photo by bruce mars on Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *