Vedonlyöntiopas Eurocup-ottelut
Vedonlyöntiopas

Vedonlyöntiopas: Eurocup-otteluiden vaikutus liigapeleihin

Mestarien liiga palasi talvitauolta viikko sitten tiistaina, kun Euroopan eliittisarjan playoffs-vaihe käynnistyi. Eurooppa-liigan ratkaisukierrokset lähtivät niin ikään käyntiin täydellä höyryllä. Seuroille tämä tarkoittaa kiireisiä viikkoja, ja vedonlyöjälle eurocup-ottelut tuovat haasteita liigapelien arviointiin. Pelaajien keskittyminen voi herpaantua otteluruuhkassa, ja joukkueet voivat priorisoida otteluita myös eri tavalla. Panostaako joukkue enemmän eurocup-otteluun, kuin sitä edeltävään liigapeliin?

Tässä artikkelissa annetaan ohjeita vedonlyöntiin eurocup-otteluiden keskellä.

Eurocup-veteraanien rutiini

Yksi tärkeimpiä asioita eurocup-otteluiden arvioinnissa on erottaa ns. eurocup-veteraanijoukkueet sekä harvemmin mukaan pääsevät yllättäjät. Suurin osa Mestarien liigan huippujoukkueista pelaa kyseisessä turnauksessa lähes joka vuosi. Nämä joukkueet menevät myös pitkälle kansallisissa cup-otteluissa, ja avauskokoonpanon pelaajat ovat kaiken lisäksi kentillä myös maaottelutaukojen aikana. Pelaajat ovat tottuneet useiden otteluiden viikkotahtiin vuodesta toiseen.

Huippuseurojen pelaajat ovat myös kokeneet vuosien mittaan kymmeniä playoffs-otteluita, cup-finaaleja sekä huippujoukkueiden kohtaamisia. Näin ollen Mestarien liigan puolivälieräpeli Barcelonaa vastaan ei ole mikään maata mullistava tapahtuma, vaan yksi kohtaaminen monien joukossa. Huippuseuroilla ja niiden pelaajilla on pitkälle kehittynyt rutiini tärkeiden otteluiden käsittelyyn, sekä niistä palautumiseen. Nämä seurat ja pelaajat ovat jatkuvasti menestyspaineiden alla, joten tilanteessa ei ole mitään uutta.

Eurocupien harvinaiset vieraat panostavat enemmän

Mestarien liigaan pääsee välillä mukaan myös yllättäjiä, joista hyvänä esimerkkinä toimii tämän kauden Leicester. Valioliigassa rämpinyt joukkue pääsi hienosti jatkoon lohkovaiheesta ja kohtaa playoffsien avauskierroksella Sevillan. Tällaisten joukkueiden kohdalla on syytä arvioida eurocup-otteluiden merkitys eri tavalla. Monille pelaajille kyseessä on ainutkertainen tilaisuus, ja samoihin aikoihin pelattaviin liigaotteluihin ei varmasti latauduta samalla tavalla. Lisäksi managerit tekevät herkästi lepuutuksia liigan puolella ja vaihtavat myös liigaottelun aikana tähtipelaajia ulos ajoissa riskejä välttääkseen.

Pelaa tällaisia joukkueita vastaan kotimaassa, mutta anna niiden voittomahdollisuuksiin extraa eurocup-otteluihin! Edellä mainittu Leicester tippui lauantaina FA Cupista täysin kakkosmiehistöllä alemman divisioonan Millwallia vastaan.

Myös eurocup-veteraanit suorittavat priorisointia, jos tilanne näyttää liigassa huonolta. Priorisointia voidaan tehdä myös liigan suuntaan siinä vaiheessa, jos eurocupin playoffs-vaiheen avausosa on mennyt penkin alle ja liigassa kohdataan yksi pääkilpailijoista. Arsenal on hyvä esimerkki tästä. Joukkue hävisi avausosan Bayernia vastaan 5-1, joten toista osaottelua edeltävään Liverpool-peliin laitetaan varmasti kaikki fokus jopa Mestarien liigan ottelun kustannuksella.

Kannattaa myös muistaa se, että Eurooppa-liiga on huippusarjojen joukkueille aina matalan prioriteetin kilpailu. Tähän panostetaan harvoin liigan kustannuksella ennen kuin aivan loppumetreillä. Yleensä joukkueen priorisointi on aika helppo päätellä maalaisjärjellä ja saat tästä myös vinkkejä seuran managerin lausunnoista, sekä käytetyistä kokoonpanoista.

Viikon sisään pelattavat playoffs-ottelut vaikeita

Liigan kannalta pahimpia häiriötekijöitä ovat sellaiset eurocup-ottelut, joissa ensimmäinen ja toinen osa pelataan viikon sisällä toisistaan. Ja näiden viikko-otteluiden väliin osuu sitten yksittäinen liigapeli. Tämä liigaottelu tarjoaa usein kauden parhaimpia ohipelejä kyseisestä eurocup-joukkueesta, etenkin jos ensimmäinen osaottelu on jäänyt vielä ratkaisemattomaan tilanteeseen (eikä päättynyt esim. 4-0 FT lukemiin). Huomaa, että Eurooppa-liigassa playoffs-ottelut pelataan juuri näin. Joukkueen keskittyminen väliin jäävään liigapeliin on usein huonoa, ja luvassa on myös useita lepuutuksia.

Vedonlyönnissä ajoitus on menestyksen kannalta erittäin tärkeää. Ero on pitkässä sarjassa valtava, jos viitsit nähdä hieman vaivaa sekä käyttää maalaisjärkeä vetojen jättämisessä. Edellä mainittu esimerkki viikon sisään pelattavista playoffs-osaotteluista on varsin tunnettu tapaus, ja vedonlyöjien raha menee hyvin usein eurocup-ottelua pelaavaa joukkuetta vastaan liigakierroksella. Jos vastustaja näyttää sopivalta ja peli-idea maistuu – ole ajoissa! Voit lyödä vedon esimerkiksi Valioliigaan jo pari viikkoa ennen ottelua. Suuri raha tulee peliin mukaan vasta limiittien ollessa riittävän korkeat ja tuhoavat kertoimet viimeistään kokoonpanouutisten julkistettua.

Yleensä suuret syndikaatit reagoivat eurocup-otteluihin negatiivisesti aina jonkin verran, vaikka kyseessä olisikin rutinoitunut kärkijoukkue. Raha liikkuu herkästi esimerkiksi Arsenalia vastaan ennen Bayern Munchen -ottelua. Voit aivan hyvin olla tässä pelissä markkinan vastapuolella ja lyödä rahat Arsenalin suuntaan. Nyt sinun kannattaa kuitenkin odottaa mahdollisimman myöhään, sillä olet todennäköisesti vähemmistössä.

Tällaisissa otteluissa kannattaa ottaa aina vähän extra marginaalia mukaan ja skipata vedoista rajatapauksia. Suosi myös matalampia totals-linjoja sekä pienempiä tasoituksia. Vaikka rutinoitunut huippujoukkue pelaisikin hyvällä suoritustasolla ennen eurocup-otteluta, on aina olemassa suurempi riski sille, että Alexis Sanchezin kaltainen pelaaja vaihdetaan ulos jo esimerkiksi 70’ kohdalla. Tai peli jäädytetään normaalia enemmän 2-0 johdossa.

Yhteenveto

  •  Euroopan suurjoukkueet ovat tottuneet Mestarien liigan rasituksiin ja huipputärkeisiin otteluihin
  • Mestarien liigan harvinaiset vieraat kuten Leicester ottavat kaiken ainutkertaisesta mahdollisuudesta irti myös liigan kustannuksella
  • Jos liigapeli ajoittuu viikon sisällä pelattavien Eurocup-otteluiden väliin, voit odottaa lepuutuksia ja huonoa tulosta
  • Ajoita vedot oikein käyttäen maalaisjärkeä, niin tuloksesi paranee huimasti
  • Vaikka et skippaisi hyvää peli-ideaa tulevan eurocup-ottelun vuoksi, niin jätä kertoimiin silti normaalia enemmän marginaalia ja/tai panosta vähän varovaisemmin

Kuva: Shutterstock

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *