Vedonlyöntiopas: Jääkiekon MM-kisat

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti

Jääkiekon MM-kisojen alkuun on enää kolme päivää. Kiekkofanien odotus päättyy perjantaina, jolloin Leijonat aloittavat myös kisaurakkansa Valko-Venäjää vastaan. Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti on tärkeä osa monien betsareiden kevään ohjelmaa,  sillä ahkera duunari voi ansaita mukavasti tulevien viikkojen aikana. Avain menestykseen on otteluiden katsominen ja nopea reagointi siihen, mitä kentällä (ja sen ulkopuolella) tapahtuu.

Seuraavassa käydään läpi muutamia hyödyllisiä vinkkejä parhaan mahdollisen vetomenestyksen saavuttamiseksi.

Turnaus vaatii nopeat reaktiot

Aivan ensimmäisenä kannattaa huomioida se, että turnausmuotoinen kilpailu ei vastaa logiikaltaan pitkää runkosarjaa. Turnauksissa joukkueen on saatava riittävä suoritustaso esiin heti lohkovaiheessa. Epäonnistumisten kasautuessa pelaajille alkaa muodostua valtavat paineet, ja turnaus muuttuu hyvin nopeasti etenemiseksi pakkovoitoista toiseen.

Eri maiden valmistautuminen turnauksiin voi myös vaihdella paljon, joten kiinnitä huomiota otteluita katsoessa joukkueen kemiaan. Turnaus on ohi ennen kuin se edes ehtii kunnolla alkaa, jos pelaajat ovat yhtenäisen ryhmän sijasta nippu yksilöitä. Seuraa vaihtopenkin elämistä pelissä sekä pelaajien uhrautumista ottelussa. Pelin hiomiseen ja ryhmän yhtenäistämiseen ei kerta kaikkiaan ole tällaisessa turnauksessa aikaa. Reagoi siis nopeasti, jos näet merkkejä kurittomuudesta, pelaajien turhautumisesta ja yhteishengen sekä uhrautumisen puuttumisesta.

Ylivoima/alivoimapeli saatava kuntoon

Julkaisimme aiemmin keväällä vedonlyöntioppaiden sarjaan kuuluvan artikkelin, jonka aiheena oli Liigan Playoffs. Tässä artikkelissa mainittiin mestaruuden ratkeavan hyvin pitkälti maalivahdin onnistumisiin sekä ylivoima/alivoimapelaamiseen. Jääkiekon MM-kisojen kaltaisessa turnauksessa nämä osa-alueet ovat myös suuressa roolissa.

Fiksu vedonlyöjä painottaa erikoistilanteiden sujuvuutta heti alkusarjan avausotteluista lähtien. Kuten edellisessä kappaleessa todettiin, lyhyessä turnauksessa on hyvin vähän aikaa joukkueen hiomiseen. Menestystä haluavan joukkueen on saatava etenkin ylivoima kuntoon välittömästi. Maalivahdeista on myös löydettävä hyvällä itseluottamuksella pelaava ykkösvekari ennen playoffs-kierroksen alkua.  Huippujoukkueiden kohdatessa marginaalit ovat niin pieniä, että lipsahduksiin ei ole kerta kaikkiaan enää varaa.

Suomi on ollut perinteisesti ylisuorittaja

Jalkapallon puolella Suomi on saanut viime vuosina (tai vuosikymmeninä) varsin synkän maineen suoritustasostaan. Jääkiekon puolella tilanne on ollut kuitenkin toinen. Suomi on ollut usein turnauksen paras esimerkki siitä, miten materiaalieroja on saatu kurottua hyvällä joukkuepelaamisella ja taktiikalla. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin poikkeuksellisen haastava, sillä Marjamäen Suomi on näyttänyt todella vaisulta. Taustalla on myös World Cupin -katastrofi viime syksyltä.

Yli- ja alisuorittajia on yleisesti ottaen hankala nimetä, sillä joukkueiden koostumus vaihtelee eri vuosina. Tänä vuonna Ruotsi on saanut mukaan todella kovan ryhmän, ja USA:lla on myös kasassa vahvempi joukkue, kuin yleisesti MM-tasolla. Suomen joukkueen riesana ovat taas lukuisat kieltäytymiset. Huomioi tilastoja tutkiessa se, onko tämän vuoden joukkue ko. maalta selvästi keskitasoa parempi/huonompi ja runsasmaalisempi tai vähämaalisempi mitä keskimäärin. Suomen kohdalla joukkueen materiaali viittaa hyvin vähämaalisiin otteluihin johtuen heikosta hyökkäyksestä.

Pohjois-Amerikan käynnistymisvaikeudet

USA:n ja Kanadan joukkueilla on ollut usein vaikeuksia MM-turnauksen alkumetreillä, ja asiaan on myös varsin looginen selitys. Euroopan maiden valmistautuminen on yleensä Pohjois-Amerikan maita paremmassa kuosissa, ja monet pelaajista ovat olleet mukana myös EHT-peleissä. USA:n ja Kanadan joukkue raavitaan kasaan ympäri Amerikkaa, eikä MM-kisat ole koskaan ollut ko. maissa erityisessä suosiossa.

USA:lle ja Kanadalle vain World Cup (entinen Kanada Cup) ja Olympialaiset painavat vaakakupissa, joten pelaajien syttyminen saattaa usein kestää. Joukkueen kemia on alkumetreillä usein hakusessa, ja parasta virettä saadaan monesti odottaa ratkaisupeleihin. Varo pelaamasta suuria tasoituksia näille joukkueille alkusarjassa. Toinen tärkeä pointti on se, että ensimmäisten kierrosten vaikeuksiin ei kannata reagoida yhtä voimakkaasti USA:n ja Kanadan kohdalla kuin muiden joukkueiden kanssa.

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti: tilastotyökalu auttaa

Aloittelevalle vedonlyöjälle on nyt tarjolla poikkeuksellista apua MM-kisoihin. Playerdatabase247.com -sivusto on rakentanut MM-kisoja varten tilastotyökalun, joka on vapaasti hyödynnettävissä. Katsasta työkalu osoitteesta: www.playerdatabase247.com/hockey.php

Tilastotyökalun avulla saat selville kaikki perustiedot eri joukkueiden suorituksista MM-kisoissa aina vuodesta 2000 lähtien. Miten esimerkiksi Suomi on pelannut kärkimaita ja heittopusseja vastaan. Miten Venäjän ja Kanadan keskinäiset pelit ovat menneet. Olisitko voitolla pelaamalla aina Suomen voittoa ottelusta toiseen? Entä pelaamalla aina Ruotsia vastaan? Suosittelemme vahvasti hyödyntämään tuota työkalua, johon päivitetään myös kisojen alkaessa aina uusimmat tulokset.

Työkalusta on kerrottu tarkemmin myös täällä.

Lue lisätietoa aiemmista artikkeleista

Suosittelen vahvasti myös lukemaan asiaan liittyvän vedonlyöntioppaan: alisuorittavat joukkueet turnauksissa. Tässä artikkelissa käydään tarkemmin läpi tilannetta, jossa joukkue pelaa turnausmuotoisessa kilpailussa alle tasonsa. Milloin vedonlyöjän kannattaa antaa periksi ja milloin joukkueen puolesta kannattaa vielä sijoittaa rahaa heikoista tuloksista huolimatta.

Tästä artikkelista löydät myös perustiedot turnauksesta sekä vihjeen voittajavetoon!

Kuva: Shutterstock

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*