Arsenal Valioliiga vedonlyönti fantasyfutis
Vedonlyöntiopas

Vedonlyöntiopas: Legendaarinen FA Cup

Maailman vanhin jalkapallon cup-kilpailu, FA Cup, on edennyt taas mielenkiintoisimpaan vaiheeseen. Valioliigaseurat tulevat mukaan uudenvuoden jälkeisellä kierroksella, ja samalla myös FA Cup-vedonlyönti alkaa kiinnostaa monia brittifutiksen ystäviä. Tässä artikkelissa annetaan muutamia vinkkejä FA Cupin kiemuroihin.

FA Cupin mestaruudet ja finaalipaikat

Kävimme artikkelia varten läpi viimeisen 10 vuoden FA Cupin tuloksia. Finaalipaikkojen sekä mestaruuksien kannalta tilanne näyttää seuraavalta:

Viimeisen 10 vuoden mestaruudet
5 – Chelsea
2 – Arsenal
1 – Man Utd, Wigan, Man City, Portsmouth

Viimeisen 10 vuoden finaalipaikat
5 – Chelsea
3 – Man Utd
2 – Arsenal, Man City, Portsmouth
1 – Crystal P, Aston Villa, Hull, Wigan, Liverpool, Stoke, Everton, Cardiff

Kuten listasta voidaan todeta, FA Cup on ollut Valioliigaseurojen täyttä dominointia. Viimeisen 10 vuoden aikana mestaruus ei ole mennyt kertaakaan Valioliigan  ulkopuolelle ja yhteensä 20 mahdollisesta finaalijoukkueesta vain yksi on tullut Championshipistä (Cardiff kaudella 07/08). Huomaa, että osa alasarjoissa pelaavista joukkueista oli kyseisellä FA Cupin kaudella vielä Valioliigassa.

Arsenal on jäänyt viime vuosina monille mieleen cup-joukkueena, sillä Gunners vei pytyn kaksi kertaa peräkkäin kausilla 2012/13 ja 2013/14. Viime vuonna mestaruuden taas voitti Manchester United, kun se kukisti finaalissa Crystal Palacen. Chelsea on ollut hieman yllättäen paras FA Cup joukkue viimeisen 10 vuoden aikana. Blues on ollut kahden parhaan joukossa edellisen kerran kaudella 2011/12 ja voittanut mestaruuden joka kerta päästyään Wembleyn finaaliin asti.

Luota FA Cup -joukkueisiin, jotka ovat pärjänneet myös aiemmin

Viimeisen 10 vuoden aikana kahdeksan parhaan joukkoon ovat useimmin päässeet Chelsea (8), Man Utd (8), Arsenal (5), Everton (5), Man City (4), Tottenham (4). On siis selvää, että huippujoukkueet ovat usein myös tämän kilpailun loppuvaiheessa. Huomaa kuitenkin iso ero esimerkiksi siihen, miten harvoin seurat  kuten Liverpool (2) ovat edenneet kahdeksan joukkoon. Liverpool on pelannut usein cupissa lähes kakkosmiehistöllä, joten vastaavaa rotaatiota voi olla taas luvassa. FA Cup -menestys on asetettu eri prioriteetilla eri seuroille ja tämä näkyy usein myös pelikentällä.

Pienemmistä seuroista kahdeksan parhaan joukkoon ovat useasti päässeet Reading (4), Blackburn (3), sekä Middlesbrough (3). Näiden joukkueiden cup-panostus on ollut monta vuotta vahvaa, ja venymistä voi odottaa tälläkin kertaa. Reading on ollut kahdeksen parhaan joukossa kahden edellisvuoden turnauksessa, ja nyt sillä on edessä vieraspeli Manchester Unitedin vieraaksi. Onko tässä kierroksen pommi? Monelle seuralle cup-menestys voi olla traditioiden, seuran omistajien, fanien ym. asioiden kannalta tärkeää. Joten asenne on kohdallaan vuosi toisensa jälkeen, vaikka managerit välillä vaihtuisivatkin.

Huono liigamenestys voi jopa parantaa FA Cup -mahdollisuuksia

Cup ja liiga ovat kaksi eri asiaa, eikä menestyminen liigassa liity välttämättä millään tavoin joukkueen cup-menestykseen. Cupin voitto on todennäköisesti jonkun Valioliigan kärkijoukkueiden heiniä, mutta monet putoajakandidaatit pääsevät myös yllättävän usein yllättävän pitkälle. Tämä johtuu siitä, että sarjassa surkeasti menestyvät seurat näkevät FA Cupissa mahdollisuuden itseluottamusta nostattavaan menestykseen. Onnistumiset cupissa voivat auttaa miehistöä menestymään paremmin myös liigapeleissä.

Lisäksi FA Cup tarjoaa surkeasti pelanneelle seuralle mahdollisuuden pelata ilman paineita, joita pelaajat kohtaavat liigan puolella. Usein sarjassa huonosti menestyvä joukkue nähdäänkin FA Cupin puolella vahvalla kokoonpanolla. Saatat löytää todellisia helmiä sellaisista kohteista, joissa liigan puotajakandidaatti kohtaa esimerkiksi sarjanousua / europaikkaa tavoittelevan seuran. Älä siis sekoita liikaa sarjataulukkoa cup-vetojen pohdintaan – etenkin kun kyse on viiden heikoimman joukkueen otteluista.

Katso avauskokoonpanot ja tee itse pelipäätös

Englannissa seurojen kokoonpanot julkaistaan twitter-tileillä tunti ennen otteluiden alkua. Jos twitter ei ole tuttu, niin löydät seuran twitter-tilin helposti Googlaamalla esimerkiksi: Tottenham twitter. Heti ensimmäinen linkki vie sinut oikeaan osoitteeseen, etkä tarvitse rekisteröintiä. Voit tarkistaa itse mielenkiintoisten joukkueiden avauskokoonpanon ja verrata sitä esimerkiksi edellisen liigapelin vahvuuteen.

Valioliigajoukkueiden kokoonpanoja voit vertailla esim. mainiolla www.playerdatabase247.com -työkalulla, josta näet helposti, ovatko avaukseen nimetyt pelaajat siellä normaalisti vai eivät. Esimerkiksi Liverpoolin näkymän löytyy tästä. Voit hyödyntää saamaasi tietoa perinteisen vedonlyönnin lisäksi myös Vakioveikkaus-kupongilla ja jättää rivit sisään vasta sen jälkeen, kun olet katsonut muutamien avainjoukkueiden kokonpanot. Voit saada näin ollen mahtavia etuja!

Kuva: Shutterstock

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *