Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti
VedonlyöntiVedonlyöntiopas

Vedonlyöntiopas: Jääkiekon MM-kisat

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan vuonna 2019 Slovakiassa. MM-kisat vedonlyönti on tärkeä osa monien betsareiden kevättä,  sillä ahkera duunari voi tienata hyvin toukokuun kiekkohuuman aikana. Avain menestykseen on huolellinen valmistautuminen, otteluiden katsominen sekä nopea reagointi siihen, mitä kentällä (ja sen ulkopuolella) tapahtuu. Tässä artikkelissa käydään läpi hyödyllisiä vinkkejä parhaan mahdollisen vetomenestyksen saavuttamiseksi.

Turnaus vaatii nopeat reaktiot

Aivan ensimmäiseksi on huomioitava se, että turnausmuotoinen kilpailu ei vastaa logiikaltaan pitkää runkosarjaa. Turnauksissa joukkueen on saatava riittävä suoritustaso esiin heti lohkovaiheessa. Epäonnistumisten kasautuessa pelaajille alkaa muodostua valtavat paineet, ja turnaus muuttuu hyvin nopeasti etenemiseksi pakkovoitoista toiseen. Tästä aiheesta löytyy myös laajempi vedonlyöntiopas: Alisuorittavat joukkueet turnauksissa.

Eri maiden valmistautuminen turnauksiin voi vaihdella paljon, joten kiinnitä ensimmäisissä otteluissa huomioita joukkueen kemiaan. Turnaus on ohi ennen kuin se edes ehtii kunnolla alkaa, jos pelaajat ovat yhtenäisen ryhmän sijasta nippu yksilöitä.

Seuraa vaihtopenkin reagointia pelitapahtumiin sekä pelaajien uhrautumista ottelussa. Pelin hiomiseen ja ryhmän yhtenäistämiseen ei kerta kaikkiaan ole tällaisessa turnauksessa aikaa. Reagoi siis nopeasti, jos näet merkkejä kurittomuudesta, pelaajien turhautumisesta ja yhteishengen sekä uhrautumisen puuttumisesta.

Kiekonriistot / menetykset ja maalimäärien nousu

Kiekonriistot sekä käänteisesti menetykset ovat hyvin olennaisia asioita vedonlyönnin kannalta. Hitailla hyökkäyksillä sekä kulmapelillä ei nykypäivänä tehdä kuin hyvin pieni osa maaleista. Kulmapelin ja pitkien hyökkäyksien merkitys on lähinnä vastustajan energian kuluttaminen sekä jäähyjen hankinta.  Tämä vastustajan väsyttäminen korostuu etenkin toisessa erässä pitkällä vaihtovälillä.

Ota tämä huomioon myös maalimäärävedoissa ja seuraa esimerkiksi ison tasoeron omaavassa otteluparissa heikomman joukkueen taktiikkaa pelin alussa. Pyrkiikö se haastamaan riistojen kautta vai valuuko alas ohjauspeliin? Näillä asioilla on iso merkitys ottelun maaliodottamaan.

Vedonlyöntiopas jääkiekko

Monissa kansallisissa sarjoissa maalimäärän nousu on tällä hetkellä selkeä trendi. Yleisellä tasolla myös maaotteluiden maalimäärät ovat selkeästi nousussa. Tämä johtuu siitä, että jääkiekko on muuttunut lähivuosina oleellisesti. Moni joukkue on muuttanut pelitapaansa nopeammaksi, ja peliä käännetään riistojen jälkeen yhä nopeammin ja nopeammin.

Kiekonhallinta on myös kasvattanut merkitystään. Nykyisin kiekkoa pyritään pitämään pienellä riskilläkin, joka taas osaltaan altistaa vastustajan kiekonriistoille vaarallisilla sektoreilla. Jääkiekko on selkeästi muuttumassa maalinestopelistä maalintekopeliksi, eli juuri siihen suuntaan, mitä jääkiekko kuuluukin olla.

Ylivoima/alivoimapeli saatava kuntoon

Olemme julkaisseet aiemmin vedonlyöntioppaan Liigan playoffs-vaiheesta. Tässä artikkelissa mainittaan mestaruuden ratkeavan hyvin pitkälti maalivahdin onnistumisiin sekä ylivoima/alivoimapelaamiseen. Jääkiekon MM-kisojen kaltaisessa turnauksessa nämä osa-alueet ovat myös suuressa roolissa.

Fiksu vedonlyöjä painottaa erikoistilanteiden sujuvuutta heti alkusarjan avausotteluista lähtien. Kuten ensimmäisessä kappaleessa todettiin, lyhyessä turnauksessa on hyvin vähän aikaa joukkueen hiomiseen. Menestystä haluavan joukkueen on saatava etenkin ylivoima kuntoon välittömästi.

Maalivahdeista on myös löydettävä hyvällä itseluottamuksella pelaava ykkösvekari ennen playoffs-kierroksen alkua.  Huippujoukkueiden kohdatessa marginaalit ovat niin pieniä, että lipsahduksiin ei ole kerta kaikkiaan enää varaa.

Suomi on ollut perinteisesti ylisuorittaja

Jalkapallon puolella Suomi on saanut viime vuosikymmeninä varsin synkän maineen suoritustasostaan. Huuhkajien venyminen Nations Leaguen jatkopeleihin oli pitkästä aikaa ylisuorittamista ennakkoasetelmiin nähden. Jääkiekossa tilanne on ollut toinen; Suomi on venynyt kolmen sakkiin vuosi toisensa jälkeen, vaikka joukkue on usein rankattu sijoille 4-6. Viime vuoden MM-skabat olivat poikkeus tähän, kun Leijonat tippuivat Sveitsille upean alkulohkovoiton jälkeen jo puolivälierissä.

Artikkelia kirjottaessa ei vielä voida ottaa kantaa mahdolliseen kisajoukkueeseen, mutta valmennuksen kautta kyllä. Marjamäen alaisuudessa leijonien hyökkäyspeli vajosi todella alas, lähes olemattomiin. Jalonen on saanut tämän osa-alueen selkeästi parempaan kuntoon ja on syytä olettaa että Leijonien kohdalla maalimäärät nousee myös arvokisoissa.

Pohjois-Amerikan käynnistymisvaikeudet

USA:n ja Kanadan joukkueilla on ollut usein vaikeuksia MM-turnauksen alkumetreillä, ja asiaan on myös varsin looginen selitys. Euroopan maiden valmistautuminen on yleensä Pohjois-Amerikan maita paremmassa kuosissa, ja monet pelaajista ovat olleet mukana myös EHT-peleissä. USA:n ja Kanadan joukkue raavitaan kasaan ympäri Amerikkaa, eivätkä MM-kisat nauti kyseisissä maissa erityisen suurta suosiota.

Vain World Cup (entinen Kanada Cup) ja Olympialaiset painavat vaakakupissa USA:lle ja Kanadalle, joten pelaajien syttyminen saattaa usein kestää.

Joukkueen kemia on alkumetreillä usein hakusessa, ja parasta virettä saadaan monesti odottaa ratkaisupeleihin. Varo pelaamasta suuria tasoituksia näille joukkueille alkusarjassa. Toinen tärkeä pointti on se, että ensimmäisten kierrosten vaikeuksiin ei kannata reagoida yhtä voimakkaasti USA:n ja Kanadan kohdalla kuin muiden joukkueiden kanssa.

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti

Jääkiekon MM-kisat vedonlyönti: tilastotyökalu auttaa

Aloittelevalle vedonlyöjälle on nyt tarjolla poikkeuksellista apua MM-kisoihin. Playerdatabase247-sivusto on rakentanut MM-kisoja varten tilastotyökalun, joka on vapaasti hyödynnettävissä. Katsasta työkalu osoitteesta: www.playerdatabase247.com/hockey.php

Tilastotyökalun avulla saat selville kaikki perustiedot eri joukkueiden suorituksista MM-kisoissa aina vuodesta 2000 lähtien. Miten esimerkiksi Suomi on pelannut kärkimaita ja heittopusseja vastaan. Miten Venäjän ja Kanadan keskinäiset pelit ovat menneet. Olisitko voitolla pelaamalla aina Suomen voittoa ottelusta toiseen? Entä pelaamalla aina Ruotsia vastaan? Suosittelemme vahvasti hyödyntämään tuota työkalua, johon päivitetään myös kisojen alkaessa aina uusimmat tulokset.

Ilmaisetvedot.com -sivusto tarjoaa MM-kisojen parhaat pelivihjeet ilmaiseksi! Muista tsekata tuoreet tipsit päivittäin. Liity myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto -nimiseen Facebook-ryhmään, jossa pari tuhatta betsaria jakaa hyödyllisiä tipsejä toisilleen ilmaiseksi.

Kuva: Shutterstock

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Vedonlyönti