Veto-Pete Supla
Veto-Pete

Veto-Peten jälkilöylyt: Livevedonlyönnistä

Viimeisimmässä podcastissa puhuin monologina yhdestä vedonlyönnin haarasta, livevedonlyönnistä. Siitä puhuttavaa riittäisi ihan oikeastikin useamman luennon verran, sillä aihealue on aivan loputtoman syvä ja laaja-alainen. Ehkä tässä kohtaa onkin hauskempaa, ainakin lukijalle, että lopetan saarnaamisen ja kerron ennemmin vaikkapa omista kokemuksistani ja sattumuksista tämän hermoja raastavan vedonlyönnin parissa.

Kuten tuli puhuttua, valmistautuminen on livessä ihan ehdottomasti kaiken perusta ja lähtökohta. On ihan hyvä ”nuotittaa” omat sessiot. Eli siis ennakoida mitä peleissä saattaa tapahtua, ja mihin suuntaan oma vetomielenkiinto eri tilanteissa suuntautuu. Näiden kanssa voi joskus mennä isosti puihin tai suoraan paratiisiin – seuraavassa pari esimerkkiä.

Olin jokunen vuosi takaperin valmistautunut omasta mielestäni erittäin hyvin erääseen Suomen Ykkösen otteluun. Paljastettakoon, että toinen joukkue näistä kahdesta oli HIFK (vierasjoukkueena). Peliin oli selvät nuotit siitä, että kotijoukkue on nesteessä Rödan kontrien kanssa, ja että HIFK:n pitäisi luoda pelissä enemmän maaliodotusta, vaikka ottelun tapahtumat näyttäisivätkin vähän toisilta. Olin siis ihan valmis betsaamaan HIFK:ä, vaikka joukkue menisi 0-1 tappiolle, jopa 0-2 lukemissa. Linja oli myös oikein mukava draw-no-bet. Itseluottamus oli tosiaan tapissa ja valmistelut tehty niin hyvin, että luotin omiin lappuihini kuin vuoreen.

Mitä sitten tapahtuikaan? Pohjille oli jo pressä otteluun lyöty HIFK dnb. No, vastustaja meni aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta pelin kuva oli odotettu. Pian 0-1:ssä löin IFK:ta uudestaan. Ei aikaakaan, kun taululla oli 0-2. En suostunut luopumaan näkemyksestä, ja kun pelitapahtumat eivät mitenkään ihmeellisesti muuta aihetta antaneet ajatella, niin löin lisää HIFK dnb:tä. Taululla oli pian 0-3.

Tällaisessa tapahtumaketjussa saattaisi moni tiltata, repiä pelihousunsa ja lyödä rahansa jonnekin ihan järjettömyyksiin, mutta onneksi itsehillintäni oli kovalla tasolla, vaikka vitutus oli ihan armotonta. Turpaan tuli (rahallisestikin) ihan huolella, kun Röda otti lukua lopulta 0-3 lukemin. Aina ei ole onni myötä, se pitää vain hyväksyä. Varianssi on sekä vihollinen että rakastaja. Eipä se tuona päivänä tosin hirveästi mieltä lämmittänyt, sillä peli oli HIFK:lta surkea ja olin itsekin juuttunut liikaa omiin nuotteihini. No, toisesta ääripäästä on myös tarina.

Puhutaan taas muutamia vuosia takaperin pelatusta Kakkosen matsista, jossa oli muistaakseni JäPS toisena osapuolena. Ottelusta oli todella vahva under-näkemys eli hyvin vähämaalista matsia oli odotettavissa. Kakkosen peleissä totals-linjat ovat usein aika korkeat ja niin oli tässäkin. Pressä oli lyötynä jo alle-vaihtoehtoa. Tarkoitus oli olla todella aggressiivinen vetojen suhteen, ja kun peli eteni täysin ennakkokaavailujen mukaan, niin avausjaksolla taskussa oli niin puoliajalle under 1,25 sekä 0,75 ja koko peliin myös kolmella eri linjalla underia.

Toisella jaksolla peli toki elävöityi hieman, mutta loppujen lopuksi lisäsin riskiä edelleen toisellakin puolikkaalla parilla vedolla. Ottelussa tehtiin toisella jaksolla maali, jolloin pieni hikinoro nousi otsalle, mutta en lähtenyt missään vaiheessa edes harkitsemaan alikertoimisilla overeilla voittojen varmistamista. Loppujen lopuksi matsissa tehtiin vain se yksi maali, jolloin valtaosa vedoista tuli taskuun. Kyseessä oli hyvin törkeä ylipanostus ja kovaa riskinottoa, mutta tässäkin tapauksessa näkemys oli äärettömän vahva ja päätös luottaa siihen piti. Ja tällä kertaa se palkitsi.

Muista myös kuunnella uusin Veto-Pete Extra -podcast, jonka aiheena on tällä viikolla livebetsit. Löydät uudet ja vanhat jaksot Suplasta, josta niitä on näppärä kuunnella. Livevedonlyöntiä on sivuttu myös kesän aiemmissa jaksoissa, joissa on ollut vieraana monia vedonlyöntialan ammattilaisia.

Coinmotion

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Veto-Pete