bitcoin reaaliaikainen kurssi
Kryptovaluutat

Viikkokatsaus: Kryptomarkkinat ovat toipumassa pohjakosketuksesta

Edelliset viikkokatsaukset ovat olleet täynnä negatiivisia otsikoita. Markkinoita on peloteltu milloin mistäkin syystä lähes joka päivä, ja tämä on näkynyt myös kurssitasoissa. Bitcoin syöksyi viime viikolla ennätyksellisen alas ja veti kaikki muutkin valuutat mukanaan pohjalle. Nyt negatiivisten uutisten vyöry näyttää vihdoin loppuneen, joten kryptomarkkinat ovat parhaillaan toipumassa.

Bitcoinin kurssi alkoi pahimmillaan 5:llä

Bitcoinin kurssi oli edellisen viikkokatsauksen aikaan noin 8400 dollarissa. Tällä hetkellä kurssi on noin 8800 taalaa – kiitos maanantaiaamun reippaasta ylämäestä. Kurssi on ollut tukevasti 8000 ja 8800 dollarin välissä viimeiset viisi päivää, ja samalla volyymit ovat laskeneet tasaisesti. Markkinat ovat ilmeisesti löytäneet uuden hintatason, joka tuntuu kelpaavan eri osapuolille.

Nykyiset lukemat ovat edelleen hurjasti alempana kuin tammikuun korkein noteeraus – 17.000 dollaria. Tällä hetkellä kahdeksalla alkava Bitcoinin kurssi tuntuu kuitenkin positiiviselta, kun sitä vertaa syvimpään kuoppaan vain kuusi päivää sitten. Bitcoinin kurssi romahti nimittäin pahimmillaan alle 6000 dollarin! Tämä taso yllätti monet sijoittajat, sillä Bitcoin oli tuolloin yli 20 prosenttia alle 200 päivän keskiarvorajan, jota pidetään todella vahvana kurssipohjana.

Kyseinen keskiarvo on tällä hetkellä hieman yli 8000 dollaria, eli Bitcoinin on asettunut romahduksensa jälkeen varsin vakaasti tälle tasolle. Kun 200 päivän keskiarvo puhkaistiin viime viikolla, kurssille ei näyttänyt löytyvän selkeää pohjaa. Lopulta ostajat ryntäsivät markkinoille, kun kurssi alitti 6000 dollarin rajan. Tästä saatiin nopea nousu ylös, eikä Bitcoin ole käynyt alle 7900 dollarissa neljään päivään.

 

Koko kryptomarkkinaa voi tällä hetkellä kuvailla Bitcoinin kurssin kautta. Kaikki virtuaalivaluutat seuraavat Bitcoinin liikkeitä pienin vivahtein. Altcoinit kokevat tyypillisesti hieman rajumpia laskuja, mutta nousevat myös toisaalta ylös aavistuksen nopeammin.

Markkinoiden pohjakosketukseen ei ollut mitään yksittäistä syytä. Bitcoinin alamäki on ollut seurausta viikkoja jatkuneesta negatiivisesta myllytyksestä eri medioissa. Sijoittajia on peloteltu päivittäin, ja mukana on varmasti myös markkinoiden manipulointia ym. isojen pelureiden taktikointia. Oman osansa toi varmasti myös osakemarkkinoiden alamäki, jolloin panikoivat sijoittajat vetivät rahojaan ulos myös kryptovaluutoista.

Yhdysvaltain senaatin istunto antoi uskoa

Bitcoinin nousua 7000+ dollarin tasolle vauhditti Yhdysvaltain senaatin istunto, joka käytiin viime viikon tiistaina (6. helmikuuta).

Kyseessä oli tarkalleen ottaen Yhdysvaltain senaatin pankki-, asunto- ja kaupunkipolitiikasta vastaavan komission istunto. Senaattorit esittivät kysymyksiä Christopher Giancarlolle sekä Jay Claytonille. Kyseessä ovat CFTC:n (Commodity Futures Trading Commission) sekä SEC:n (Securities and Exchange Commission) avainhenkilöt.

CFTC ja SEC ovat Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovia viranomaisia. Clayton ja Giancarlo olivat paikan päällä kertomassa omat arvionsa kryptovaluuttojen nykytilasta. Monet kryptosijoittajat olivat toisaalta toiveikkaita ja pelokkaita lausuntojen sävystä: onko Yhdysvallat bännäämässä kryptovaluuttoja tai asettamassa muita rajoitteita?

Bitcoinin kurssi nousi istunnon aikana satoja dollareita, joten markkinat todella pitivät kuulemastaan. CFTC-pomo Christopher Giancarlo sai parin tunnin aikana kymmeniä tuhansia uusia faneja, sillä miehen positiiviset lausunnot kryptovaluutoista ilahduttivat monia. Giancarlo viittasi kommentissaan myös omiin lapsiinsa, jotka omistavat kryptovaluuttoja. Giancarlo käytti jopa lausunnossaan Bitcoin-maailmasta tuttua lyhennettä HODL, joka jäi näin ollen senaatin pöytäkirjoihin.

Giancarlo kiitti myös uusia fanejaan Twitterissä nuorison puhetyyliä mukaillen:

Giancarlon vieressä lausuntoja antanut Jay Clayton ei ollut yhtä positiivinen. SEC-pomo toi useaan otteeseen esiin etenkin huolen ICO-markkinan ongelmista. Tälle osastolle lienee tulossa uusia säädöksiä lähitulevaisuudessa.

Mikään ei viittaa tällä hetkellä siihen, että kryptovaluuttoja oltaisiin millään tavalla kieltämässä / bännäämässä. Tiukempi lainsäädäntö rikollisen toiminnan kitkemiseksi tulee päinvastoin auttamaan etenkin aloittelevia sijoittajia tulevaisuudessa.

Chris Larsenin kryptovaluuttaomaisuus on planeetan suurin

Viime viikolla nähtiin mielenkiintoinen listaus koskien kryptomaailman rikkaimpia henkilöitä. Forbes on yksi maailman tunnetuimmista ja vanhimmista talousalan julkaisuista. Lehti listaa vuosittain maailman rikkaimmat henkilöt, ja nyt se on tehnyt saman myös kryptovaluuttojen maailmasta.

Kyseessä on siis arvio kryptovaluuttaomaisuudesta – kaikilla listan henkilöillä on muutakin omaisuutta. Listaus on pitkälti arvio, sillä kryptovaluuttojen luonteeseen kuuluva anonymiteetti estää omistusten tarkan mittauksen. Tässä muutamia poimintoja.

Ykkösenä on Ripplen perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja, Chris Larsen. Hän omistaa henkilökohtaisesti 5,2 miljardia Ripplen XRP-valuuttaa, jonka kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli dollarin tasolla. Larsenin krypto-omaisuudeksi on arvioitu 5-7 miljardia dollaria.

Kakkosena on sijoittaja Joseph Lubin, joka on yksi Ethereumin taustavaikuttajista. Hän lähti projektiin mukaan heti sen alkuvaiheessa isolla panoksella. Lubinin on sanottu olevan Ether-virtuaalivaluutan suurin yksittäinen omistaja. Hänen krypto-omaisuutensa arvioidaan pyörivän yhden ja viiden miljardin välillä. Etherin ajantasainen kurssi löytyy tästä.

Kolmantena listalla on vuoden 2017 tulokas – kiinalainen Changpeng Zhao. Kyseinen herra pääsi myös uusimman Forbesin kanteen. Kyseessä on Binance-nimisen kryptovaluuttapörssin perustaja sekä toimitusjohtaja. Zhao on nostanut Binancen tyhjästä maailman suurimmaksi pörssiksi reilussa puolessa vuodessa. Hänen kryptovaluuttavarantonsa ovat arviolta 1-2 miljardin kokoiset.

Kärkipäähän mahtuvat myös Winklevossin veljekset, jotka tulivat suurelle yleisölle tutuksi Facebookin yhteydessä. Kyseiset herrat ovat sijoittaneet kryptovaluuttoihin sekä alan yrityksiin jo viiden vuoden ajan.

Korkeilla sijaluvuilla ovat myös Yhdysvalloissa todella tunnetut Brian Armstrong sekä Michael Novogratz. Armstrong on supersuositun Coinbase-palvelun perustaja. Novogratz on puolestaan entinen Wall Street -treidaaja, joka on lähtenyt vahvasti mukaan myös kryptovaluuttoihin. Novogratz on tuttu näky CNBC-kanavalla.

Voit lukea koko listan täältä.

Kryptovaluuttojen louhinta on ongelma yhdelle – tuottava bisnes toiselle

Kryptovaluutojen louhinta pääsi viime viikolla otsikoihin useaan otteeseen. Itänaapurissa joukko tiedemiehiä jäi kiinni heidän yritettyään käyttää ydinaselaboratorion supertietokonetta kryptovaluuttojen louhimiseen. Porukka jäi kiinni, kun he yrittivät kytkeä tietokoneen nettiin.

Lahti oli puolestaan otsikoissa torstaina, kun kaupungin terveysaseman potilastietojärjestelmät menivät jumiin. Ongelman aiheutti haittaohjelma, joka kaappaa saastuneen koneen Bitcoinin louhintaa varten. Kyseinen toimenpide kuormittaa tietokoneen lähes 100% teholla 24/7, joten laitteisto on silloin pitkälti pois käytöstä.

Samaan aikaan teknologiayhtiö NVIDIA on raportoinut valtavista tuotoista vuoden 2017 viimeisellä kvartaalilla. Yhtiö on tunnettu erityisesti näytönohjaimistaan, joita on hamstrattu kryptovaluuttojen louhintaan ympäri maailman. Parhaimman hinta-laatusuhteen omaavat näytönohjaimet ovat olleet loppu nettikaupoista jo kuukausien ajan. Kiitos kryptoharrastajien, NVIDIA ilmoitti kasvattaneensa voittomarginaalia yli 34 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Vaikka Bitcoinin louhinta ei ole enää kannattavaa perinteisillä laitteilla, näytönohjaimet ovat edelleen rautaa monen muun kryptovaluutan louhinnassa.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *