bitcoin kurssiromahdus
Kryptovaluutat

Viikkokatsaus: kryptovaluutat edelleen taantumassa

Kryptovaluuttojen viikkokatsaukset jatkuvat taas pienen tauon jälkeen. Viime viikkojen aikana on tapahtunut paljon, mutta kryptovaluuttojen kurssit ovat edelleen syvässä taantumassa.

Bitcoin hakee uutta pohjaa 8000 dollarin tasolta

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 8200 dollaria. Edellisen viikkokatsauksen aikaan (1. toukokuuta) lukema oli 1000 dollaria korkeampi. Bitcoin käväisi toukokuun alussa parhaimmillaan jo 9960 dollarissa, mutta psykologisesti tärkeä 10.000 taalan rajapyykki jäi rikkomatta.

Bitcoin on ollut viimeiset kaksi viikkoa tasaisessa alamäessä. Pohja nähtiin 18. toukokuuta, jolloin kurssi käväisi 8000 dollarin pinnassa. Tämän jälkeen nähtiin muutama nousupäivä, mutta kurssit ovat painuneet viime päivinä jälleen punaiselle. Isossa kuvassa tilanne on seuraava:

bitcoin-kurssi-2018-05-22

Tärkein tapahtuma nähtiin noin kuukausi sitten, jolloin Bitcoinin kurssi rikkoi 20.000 dollarin huipuista alkaneen vahvan trendinlinjan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Bitcoinille riittää paljon ostajia 8000 dollarin maastossa. Kurssi hakee nyt uutta suuntaa, ja analyytikoiden näkemykset eroavat tällä hetkellä aika paljon toisistaan.

Tarkastellaan sitten Bitcoinin sykliä klassisen Wall Street Cheat Sheet -kaavion kautta.

Yllä oleva kaavio antaa osviittaa markkinoiden tunnelmista isossa kuvassa, ja se on pitänyt yllättävän hyvin kutinsa myös Bitcoinin kohdalla. Nyt alkaa näyttää yhä vahvemmin siltä, että kuvassa oleva Anger-vaihe oli helmikuun 6000 dollarin kuoppa. Maalis- ja huhtikuussa elettiin hyvin vahvasti Depression-tunnelmissa, mikä tuli esiin etenkin sosiaalisen median puolella. Ihmisten kiinnostus kryptovaluuttoja kohtaan oli pohjalukemissa.

Huhtikuun lopulla alkanut uusi nousu ja etenkin altcoin-markkina herääminen sopii hyvin Disbelief-vaiheeseen. Uusi ralli ei ole vielä alkanut, mutta todennäköisesti tämän syklin synkimmät päivät ovat takana päin.

Coinmotion lisäsi Litecoinin valikoimiinsa

Viime viikon yksi merkittävimmistä uutisista liittyy suomalaiseen Coinmotioniin. Kyseessä on Prasos Oy:n pyörittämä palvelu, jossa on helppo ostaa, myydä sekä säilyttää kryptovaluuttaa. Coinmotionia voi suositella varauksetta etenkin aloitteleville käyttäjille. Tarjolla on suomenkielinen asiakaspalvelu, nopeat pankkisiirrot ja simppeli käyttöliittymä.

Coinmotionissa on ollut tähän asti tarjolla vain Bitcoin, mutta viime viikolla palveluun saatiin mukaan myös Litecoin. Kyseessä on yksi maailman suosituimmista altcoineista, jota löytyy lähes jokaisen merkittävän sijoittajan portfoliosta. Tsekkaa myös ajantasainen Litecoin kurssi. Coinmotion kommentoi uutista seuraavasti:

”Altcoinien tuominen Coinmotion-palveluun Bitcoinin rinnalle on ollut suunnitelmissamme jo pidempään. Toukokuun alussa teimme palveluumme päivityksen, jonka myötä altcoin vaihtopalveluiden tarjoaminen kävi mahdolliseksi. Emme aio tuoda mitä tahansa altcoineja vaan jo asemansa vakiinnuttaneita jatkuvasti kehittyviä kryptovaluuttoja. Ensimmäisenä lisäsimme pitkään merkittävän aseman, kehitystiimin ja käyttöasteen omanneen Litecoinin.” (Lähde: Coinmotion.com -sivuston blogi)

Litecoinin lisääminen on siis ensimmäinen askel tiellä kohti laajempaa valikoimaa. Tämä on mainio uutinen kaikille suomalaisille kryptosijoittajille. Todennäköisesti Ethereum on seuraavana listalla, ja jotkut huhuilevat myös Ripplen XRP-tokenia? Jos haluat seurata myös tämän tokenin kurssia niin tsekkaa Ripple kurssi.

Warren Buffett ja Charlie Munger kriittisinä kryptovaluuttoja kohtaan

Warren Buffett on yksi maailman tunnetuimmista sijoittajista. ”Omahan oraakkeli” on 87-vuotiaana edelleen mukana sijoitustoiminnassa ja Berkshire Hathawayn hallituksessa, joka on yksi maailman suurimpia yrityksiä. Buffett on laukonut ennenkin negatiivisia kommentteja kryptovaluuttojen suuntaan, ja mies jatkoi samalla linjalla Berkshire Hathawayn vuosikokouksessa.

“Cryptocurrencies will come to bad endings”, Buffett totesi ja jatkoi:”It’s probably rat poison squared.”

Embed from Getty Images

Buffettin yhtiökumppanina vuosikymmeniä toiminut Charlie Munger (kuvissa oikealla) ei ollut yhtään positiivisempi. 94-vuotias Munger jatkoi Buffettin lausunnon perään: “I like cryptocurrencies a lot less than you do. To me, it’s just dementia. It’s like somebody else is trading turds and you decide you can’t be left out.

Mungerin seuraava kommentti Bitcoinista on jäänyt elämään sosiaaliseen mediaan viime viikkoina: “Suppose you could make a lot of money trading freshly harvested baby brains. Would you do it? To me bitcoin is almost as bad.”

Mungerin käyttämä freshly harvested baby brains on kyllä vertauskuvana omaa luokkaansa.

Tapauksen jälkeen louhintafirma Genesis Mining päätti pilailla Buffettin kanssa. Yhtiö hankki valtavan mainostaulun, joka pystytettiin Buffettin toimiston ulkopuolelle:

Buffett on myöntänyt olleensa pahasti väärässä Googlen ja Amazonin suhteen. Onko mikään ihme, että 87-vuotias sijoittaja ei näe (Charlie Mungerin tavoin) myöskään kryptovaluuttojen mahdollisuuksia?

Pizza Day

Tänään (22. toukokuuta) on kryptovaluuttojen maailmassa ”Pizza Day”, joka viittaa erääseen Bitcoinin historialliseen tapahtumaan. Kahdeksan vuotta sitten Bitcoin oli jokseenkin arvoton virtuaalivaluutta, jota ei käytetty myöskään reaalimaailman ostosten tekemiseen. Laszlo Hanyecz -nimisestä henkilöstä tuli pioneeri, sillä hän maksoi 22.5.2010 kaksi pizzaa Bitcoineilla. Mies kyseli halukkuutta pizza-diiliin Bitcointalk-foorumilla seuraavasti:

“I’ll pay 10,000 bitcoins for a couple of pizzas.. like maybe 2 large ones so I have some left over for the next day.  I like having left over pizza to nibble on later.  You can make the pizza yourself and bring it to my house or order it for me from a delivery place, but what I’m aiming for is getting food delivered in exchange for bitcoins where I don’t have to order or prepare it myself, kind of like ordering a ‘breakfast platter’ at a hotel or something, they just bring you something to eat and you’re happy!”

Parin päivän kuluttua hän postasi: “I just want to report that I successfully traded 10,000 bitcoins for pizza.”

Tapauksesta on tullut syystäkin legenda, sillä kaksi pizzaa maksoivat 10000 Bitcoinia! Tämän hetken kurssilla hinnaksi muodostuisi reilut 80 miljoonaa dollaria.

Hanyecz teki aiemmin tänä vuonna myös toisen ostoksen, josta tuli yksi monista Bitcoinin historian merkkipaaluista. Hän nimittäin suoritti ensimmäisen pizzan oston salamaverkkoteknologian avulla.

Ranskalaisyhtiö Ledger juhlistaa Pizzapäivää julkistamalla rajoitetun painoksen Ledger Nano S ”Pizza Edition” hardware-lompakoista. Jos sijoitat kryptovaluuttoihin, mutta et omista Ledger Nano -lompakkoa, nyt on mainio hetki hankkia sellainen!

Ledger Nano S on maailman suosituin ”kylmälompakko” kryptovaluuttojen säilyttämiseen. Se on turvallinen ja helppokäyttöinen vaihtoehto yksityissijoittajalle. Ledger Nanon käytöstä löytyy myös yksityiskohtainen opas Bitcoinkeskus-sivustolta.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *