Viisi eri tapaa tienata vedonlyönnillä

Arbitraasivedonlyönti - arbitraasi vedonlyönti
Tämä sivusto sisältää affiliate- eli kumppanuuslinkkejä. Asialinja voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos rekisteröidyt artikkeleissa mainittuihin palveluihin sivustomme linkkien kautta. Saat lisätietoja mainostamisen periaatteeista info-sivulta.

Urheiluvedonlyönti on monien mielessä harmitonta hupia sekä tappiollista toimintaa. On myös mahdollista tienata rahaa vedonlyönnillä, kunhan tekee systemaattisesti ja kurinalaisesti oikeita asioita. Voiko vedonlyönnillä rikastua? Korkean tulotason sekä elinkeinon saavuttaminen on mahdollista, mutta rikastuminen on vuosien mittainen projekti. Tässä artikkelissa esitellään viisi eri tapaa ansaita rahaa vedonlyöntimarkkinoilta.

Vahva lajituntemus

Vahva lajintuntemus on suosituin lähestymistapa urheiluvedonlyöntiin. Tämä tarkoittaa usein jalkapallon, jääkiekon, koripallon, ravien tai tenniksen asiantuntemusta. Nykyisin vetoa voi tosin lyödä lukemattomista eri lajeista. Esimerkiksi eSports-vedonlyönti kasvattaa kovasti suosiotaan.

Jalkapallossa, jääkiekossa sekä muissa palloilulajeissa osaaminen tarkoittaa käytännössä yksittäisten sarjojen hallintaa. Vedonlyöjä voi olla esimerkiksi Englannin Valioliigan, Italian Serie A:n sekä Mestarien liigan asiantuntija. Joukkueiden, pelaajien sekä otteluiden määrä rajoittaa käytännössä hallittavien sarjojen määrää. Jos panostaso sekä tuottoprosentti ovat riittävän korkeita, vedonlyöjä voi elättää itsensä vain yhtä sarjaa seuraamalla.

Lajituntemukseen pohjautuva vedonlyöjä yrittää voittaa markkinan hyödyntämällä poikkeuksellisen vahvaa osaamistaan. Vedonlyöjä pystyy arvioimaan sarjojen erikoispiirteitä sekä voimasuhteita kokemuksensa avulla, sekä ymmärtää markkinoita paremmin esimerkiksi yksittäisen pelaajan poissaolon vaikutuksen. Tällainen ”sarjaguru” voi reagoida muita nopeammin ja vahvemmin julkisesti tarjolla olevaan tietoon.

Moni betsaaja aloittaa vedonlyönnin sellaisesta lajista, joka on hänelle tuttu harrastustoiminnan tai vuosia jatkuneen seuraamisen kautta. Jos mennään riittävän alhaisille sarjatasoille, vedonlyöjällä voi olla myös suoria kontakteja eri seuroihin. Ravibetsari voi esimerkiksi tuntea raviohjastajia sekä muita hevosten kanssa työskenteleviä henkilöitä, joilta hän saa arvokasta tietoa.

Ravibetsari on hyvä esimerkki lajintuntemukseen nojaavasta vedonlyöjästä.

Lajituntemuksella tienaaminen toimii sitä paremmin, mitä pienemmät panokset ja matalampi sarjataso ovat kyseessä. Vedonlyöntimarkkinoilla on vielä tänäkin päivänä löysää rahaa pienten limiittien sarjoissa. Ongelmaksi tulee helposti panostason kasvattaminen, mikä johtaa nopeasti vedonvälittäjän asettamiin rajoituksiin. Jos pidät panokset pieninä etkä ahnehdi liikaa, voit tienata mukavasti lisätuloja pitkän aikaa.

Tämän tienaamismallin huono puoli on tarvittavan osaamisen hankkimisessa. Jos sinulta ei löydy vankkaa lajituntemusta mistään lajista, sen kerääminen on pitkä ja työläs prosessi. Mitä ahkerampi tekijä ja mitä enemmän vapaa-aikaa sekä muita resursseja (kontakti, tiedonhaku, tilastot yms.) on käytettävissä, sen nopeammin tarvittavat tiedot saa kasaan.

Toinen huono puoli on vedonlyöntiosaamisen keskittyminen kapeaan sektorin. Maailmalta sekä Suomesta löytyy esimerkkejä tiettyjen sarjojen ammattilaisista, jotka ovat menettäneet yhtäkkiä tuottopotentiaalinsa ilman näkyvää syytä. Jos olet keskittynyt vuosikausia yhteen lajiin ja markkina syö joku päivä etusi, on todella vaikea vain vaihtaa sarjaa. Usein lopputuloksena on koko alan vaihto tai siirtyminen toisenlaiseen menetelmään.

Plussat:

 • Voit muuttaa jo olemassa olevat tietosi rahaksi suhteellisen pienellä vaivalla.
 • Voit hyödyntää henkilökohtaisia kontakteja sekä omaa lajitaustaa, mikä tuo ainutlaatuista etua markkinaan nähden.
 • Pienten lajien kohdalla on tarjolla kovia tuotto-odotuksia, vaikka käytössä olisi yksinkertaiset menetelmät.

Miinukset:

 • Kaikki munat samassa korissa – vaihtaminen eri lajiin tai sarjaan voi olla vaikeaa.
 • Jos lajituntemusta ei ole, sen hankkiminen on todella pitkä ja työläs prosessi.
 • Jos lajituntemus on pienistä sarjoista tai lajeista, panoskatto tulee nopeasti vastaan. Tienaamismahdollisuudet ovat silloin rajalliset.

Hyvät menetelmät

Vedonlyöntimenetelmällä voittava betsari eroaa merkittävästi ”sarjagurusta”. Aiheet menevät silloin päällekkäin, jos puhutaan maailman suurimmista sarjoista kuten Valioliiga, Mestarien liiga, NFL, NBA ja niin edelleen. Niissä tarvitaan usein sekä sarjatuntemusta että hyvä vedonlyöntimenetelmä.

Lajituntemuksella voi tehdä rahaa osaamatta edes prosenttilaskua, kunhan kyseessä on riittävän matala sarjataso. Kun noustaan kohti huippua, vedonlyöjällä on oltava lisäksi erinomaiset menetelmät. Valiovihje.com on hyvä esimerkki suomalaisesta vihjepalvelusta, joka keskittyy vain yhteen sarjaan. Kyseessä on lajituntemukseen sekä hyviin menetelmiin perustuva tienaamismalli, mikä onkin vaatimuksena Valioliigamarkkinan voittamiseksi.

vedonlyönti valiovihje
Suomalainen Valiovihje tekee tulosta Valioliigasta sarjatuntemuksella sekä hyvillä menetelmillä.

Menetelmiin perustuva vedonlyöjä on useimmiten betsimaailman yleismies, joka lyö vetoa 5-10 eri sarjasta. Menetelmiä voi olla monenlaisia, mutta tässä kohtaa on hyvä sulkea pois erilaiset hassuttelut ja typeryydet. Esimerkiksi: pelataan tiettyä joukkuetta vain maanantaisin tai tuplataan panos aina ohi menneen vedon jälkeen.

Vedonlyöntimarkkinan voittava menetelmä voi perustua tuhansiin työtunteihin sekä monimutkaisiin mallinnusmenetelmiin. Se voi olla myös huomattavasti yksinkertaisempi malli, kuten erilainen tapa rankata joukkueita. Joku voi myös menestyä hyödyntämällä julkista informaatiota muita nopeammin.

Monet ammattilaiset perustavat analyysinsa tällä hetkellä maaliodottaman laskentaan. Jalkapallo-ottelun tapahtumista muodostetaan sen avulla ns. fair score, eli maalipaikkoihin perustuva ”oikea lopputulos”. Itse käytän tällä hetkellä kontra-xG menetelmää, joka perustuu joukkueen arvottamiseen sen keräämien tulosten perusteella. Tuotto-odotus perustuu usein siihen, että malli ”ratsastaa” sellaisilla joukkueille, joita muut vedonlyöjät sekä markkinat eivät arvosta.

Jos olet harrastevedonlyöjä ja käytössäsi on pienet resurssit, voi tällainen lähestymistapa olla toimiva. On vaikeaa lyödä isot syndikaatit ja ammattipelurit heidän omilla pelisäännöillään. Pienen toimijan on tehtävä jotain eri tavalla.

Yllä oleva twiitti: Kari Rajainmäki (@Rajainmaki) on yksi Suomen tunnetuimista vedonlyöntiammattilaisista. Hän on kehittänyt vuosien kokemuksella sekä pre-match että livevedonlyöntiin sopivat menetelmät, jotka hyödyntävät edellä mainittua xG-laskentaa.

Eräs klassinen menetelmä perustuu Veikkauksen kertoimien hyödyntäminen. Jos uskoo Veikkauksen olevan hyvä kotimaisissa lajeissa, sen arvioilla voi tehdä rahaa kansainvälisellä markkinalla. Otetaan esimerkki, jossa Liigaottelun voittajakertoimet (rangaistuslaukaukset ml.) ovat neljällä vedonvälittäjällä:

Joukkue A vs Joukkue B
1,95 – 1,95
1,93 – 1,97
1,94 – 1,96
1,96 – 1,94

Entä jos Veikkaus tarjoaakin kohteeseen kertoimet 1,80 – 2,10? Koska kyse on sarjasta, jossa Veikkauksella on informaatioetu muihin välittäjiin nähden, sinun kannattaa lyödä joukkuetta A kertoimella 1,96. Tätä menetelmää käytetään edelleen vaihtelevalla menestyksellä.

Menetelmäbetsarit suosivat yhä kasvavassa määrin livevedonlyöntiä, jossa tapahtuu perinteistä pre-match markkinaa enemmän virheitä (tämä on toki suhteellista). Suurimmilla syndikaateilla on jopa satoja robotteja lyömässä livevetoa perustuen erilaisiin menetelmiin.

Livevedonlyönnissä menetelmän etu perustuu usein tiettyyn pelitilanteeseen. Esimerkiksi korjaukseen voimasuhteissa, kun toinen joukkueista tekee maalin (tämä vaihtelee eri sarjoissa). Joku betsari voi löytää markkinoilta virheen tilanteessa, jossa toinen joukkueista saa punaisen kortin.

Tietyn vedonlyöntimenetelmän käyttö on markkinavirheen hyödyntämistä. Menetelmän tuotto-odotus perustuu testaukseen, jonka jälkeen sen toimivuus markkinoilla voi olla mitä tahansa kuukausista vuosiin. Mitä enemmän markkinoille tulee samaa menetelmää hyödyntäviä vedonlyöjiä, sitä todennäköisemmin etusi katoaa.

Plussat:

 • Hyvä menetelmä mahdollistaa lajituntemukseen verrattuna huomattavasti kovemman kassankierron eli paljon enemmän vetoja.
 • Menetelmän voi kehittää myös suuriin lajeihin, jolloin panostaso ei ole ongelma.
 • Hyvä menetelmä on usein mahdollista monistaa eri sarjoihin, jos etu katoaa markkinoiden tiukkenemisen myötä.

Miinukset

 • Menetelmien rakentaminen vaatii tilastojen ja/tai ohjelmoinnin hallintaa ja jatkuvaa kehitystyötä. Näiden taitojen hankkiminen voi kestää kauan, ja niihin on hyvä olla luontaista kiinnostusta.
 • Menetelmä voi näyttää hyvältä testidatassa, mutta se ei ole tae tuotoista tulevaisuudessa.
 • Menetelmäbetsari on ”markkinoiden armoilla”. Omiin menetelmiin on pakko luottaa; jos tuloksena onkin miinusta, on vaikea tietää, onko kyse varianssista vai laskuvirheestä.

Muiden vetojen seuraaminen tai vinkkien ostaminen

Kaksi edellä kuvattua tapaa perustuvat vedonlyöjän oman osaamisen hyödyntämiseen. Oli kyse sitten vahvasta lajituntemuksesta tai menetelmien hallinnasta. On kuitenkin olemassa vaihtoehto, joka ei vaadi mitään edellä mainituista.

Muiden vedonlyöjien peesaaminen on pakollista lähes jokaiselle puoliammattilaiselle. Tämä johtuu siitä, että oma ajankäyttö riittää vain kapean sektorin hallintaan. Vaikka valittu niche olisikin tuottava, vetoja saa sisään vain rajallisen määrän. Tämä taas asettaa selvät rajat pelikassan kasvulle.

Ratkaisu ongelmaan on muiden, voitollisten, vedonlyöjien peesaaminen. Jos kaverisi tekee rahaa NBA:ssa ja sinä NHL:ssä, voitte yhdistää voimanne. Molemmat jakavat pelinsä toisilleen, jonka jälkeen kumpikin saa tuplasti enemmän vetoja sekä tuottoja.

Ennen nettiaikaa peesaamisessa oli kysei usein paikallisista, oman kaveripiirin, kontakteista. Peesattavia tavattiin siellä kuuluisassa Esson baarissa.

vedonlyönti esbc
Jorma Vuoksenmaa ja ESBC nousivat kuuluisuuteen Pitkävedon alkuvuosina. Moni sen ajan betsari peesasi Vuoksenmaan vinkkejä.

Internetin myötä kansa siirtyi jakamaan näkemyksiään keskustelufoorumeille. Nykyisin vedonlyöntiskene on pirstaloitunut sosiaalisen median myötä pahemman kerran. Nuori sukupolvi on siirtynyt Facebook-ryhmiin, Twitteriin tai muille alustoille.

Peesaaminen on parhaimmillaan todella tuottoisaa puuhaa. Voit tehdä rahaa tietämättä mitään lajeista, joiden puolesta lyöt vetoa. Käytännössä toimintaan liittyy monia sudenkuoppia, joita on mahdollista väistellä kokemuksen avulla.

Aivan ensimmäisenä on todettava, että voitollisen peesauksen hallinta on käytännössä mustavalkoista. Joko sen osaa, tai sitten ei. Hyvällä peesaajalla on paljon on vedonlyöntikokemusta ja yleistietoa eri lajeista. Silmät kiinni peesaamalla pääsee harvoin hyvään lopputulokseen. Tässä toiminnassa on esimerkiksi huomattava, milloin peesattava alkaa ”tilttaamaan” ja kadottamaan etunsa markkinaan.

Käytännön ongelma muodostaa vetojen lyöminen. Vaikka kyseessä olisi maksullinen palvelun, niin vedonlyöntivihjettä on vaikea saada sisään annetulla kertoimella. Suosituilla ja voitollisilla vedonlyöjillä on usein paljon peesaajia (jos kyse on julkisesta vihjaajasta). Joudut lyömään omat vetosi usein pudonneella kertoimella, mikä saattaa syödä koko voittomarginaalin.

Toinen ongelma on voitollisen pelaajan määritelmä. Täysin randomilla vetoja läiskivä tyyppi voi olla plussalla jopa 500 tai 1000 vedonkin jälkeen. Ammattipelaajakin voi menettää etunsa milloin tahansa. Joudut luottamaan peesattavaan henkilöön tai vihjepalveluun enemmän tai vähemmän sokkona. Mitä teet tappioputken koittaessa? Kuinka pitkään jatkat peesaamista?

Plussat:

 • Voit aloittaa peesaamisen vaikka heti ilman omaa tietämystä vedonlyöntimarkkinoista.
 • Peesattavia henkilöitä tai vihjepalveluita löytyy myös maailman suurimpiin sarjoihin, mikä mahdollistaa isot panokset ja potentiaalisen tuoton.
 • Löydät netistä potentiaalisia peesattavia lähes rajattomasti. Hyvillä valinnoilla saat kassan kiertämään ja tuottamaan todella aggressiivisesti.

Miinukset:

 • Vetojen peesaaminen annetulla kertoimella on usein mahdotonta, joten tuotto jää lähes aina odotettua pienemmäksi.
 • Peesaaminen vaatii paljon aikaa. Joudut kyttäämään peesattavien vihjeitä, jotta saat ne sisään riittävän ajoissa.
 • Peesaaminen vaatii enemmän tai vähemmän sokeaa luottoa toisen menetelmiin. Tulet väistämättä peesaamaan myös tappiollisia pelaajia.

Jos peesaaminen kiinnostaa enemmän, suosittelen lukemaan laajemman artikkelin Asialinjalta: Pelivihjeiden peesaaminen – kuinka se onnistuu voitollisesti?

Arbitraasivedonlyönti

Arbitraasien pelaaminen muistuttaa ”menetelmäbetsarin” sekä peesaajan toimintaa. Kyseessä on vedonlyöntimenetelmä, joka ei vaadi käyttäjältään asiantuntemusta pelaamistaan sarjoista. Vedonlyönnin pohjatiedot ja lajituntemus auttavat toki parempaan tulokseen ja välttämään aloittelijoiden virheitä.

Sana arbitraasi on tuttu myös taloudesta sekä perinteisestä sijoitustoiminnasta. Kyse on tilanteesta, jossa tuotteella X on toisistaan poikkeava hinta kahden eri markkinapaikan välillä. Esimerkiksi nykyään suosittu ”flippaaminen” on arbitraasien hyödyntämistä. Tuote ostetaan kaupasta X ja myydään sitten kalliimmalla esim. Facebook-kirppiksellä.

Arbitraaseja syntyy vedonlyöntimarkkinoilla valtavia määriä. Uusia tulee, ja entisiä poistuu, joka ikinen sekunti. Ne katoavat sitä nopeammin, mitä tehokkaampi markkina on kyseessä. Internetin sekä kehittyneiden valvontamenetelmien myötä arbitraasit poistuvat sarjasta riippuen 20-30 sekunnissa tai parissa minuutissa. Monet vedonvälittäjät käyttävät työkaluja, jotka muuttavat kohteiden kertoimia automaattisesti arbitraasitilanteiden välttämiseksi.

Vedonlyöntimarkkinoille syntyy arbitraaseja monista eri syistä. Kohteita avataan markkinoille eri aikaan, ja lisäksi yksittäinen suurpeluri voi saada aikaan ison kerroinliikkeen Aasian markkinoilla. Sadat pienemmät bookkerit korjaavat sitten kertoimiaan samaan suuntaan, mutta jokainen hieman eri tahtiin. Lisäksi jotkut vedonvälittäjät (mm. Coolbet) tarjoavat arbitraaseja myös tarkoituksella erottuakseen markkinoilla.

Arbitraaseja voi etsiä ilmaiseksi kerroinvertailusivustojen avulla. Esimerkiksi Betbrain tarjoaa omaa Surebets-palvelua. Yleensä ilmaispalvelut ovat liian rajoitettuja, joten käytännössä tarvitset tehtävään varta vasten rakennetun ohjelman. Yksi parhaista ja suosituimmista on nimeltään Rebel Betting.

RebelBetting

Yllä olevassa kuvassa näkyy ohjelman löytämiä arbitraaseja. Valitussa kohteessa on 2,1% arbitraasi, joka tuottaisi esimerkkipanoksella (200$) voittoa joko 3,97$ tai 4,40$ tuloksesta riippuen.

Arbitraasien hyödyntäminen on täysin mekaanista puuhaa, ja englanninkielinen sana surebet kertoo hyvin mistä on kyse. Arbitraasivedonlyönti on varman tuoton hakemista ottelun lopputuloksesta riippumatta. Otetaan esimerkki tennisottelusta, jossa kertoimet ovat kahdella eri bookkerilla:

Pelaaja A – Pelaaja B
2,02 – 1,95
1,93 – 2,03

Vedonlyöjä voi sijoittaa nyt 100$ pelaajalle A kertoimella 2,02 ja 100$ pelaajalle B kertoimella 2,03. Lopputuloksena on joko 2$ tai 3$ puhdasta voittoa riippuen siitä, kumpi pelaaja voittaa ottelun.

Arbitraaseja syntyy myös 1-X-2 eli kolmen vaihtoehdon kohteisiin. Rebel Betting -ohjelma laskee sinulle automaattisesti optimipanoksen jokaiselle merkille, jotta saat voittoa tuloksesta riippumatta.

Jos arbitraasivedonlyöntiä tekee oikein, kyseessä on todellakin riskitöntä rahaa. Huolimaton vedonlyöjä voi joutua esim. jääkiekko- tai tennisotteluissa tilanteeseen, jossa tietty skenaario saa aikaan ”voittavasta” vedosta vain panoksen palautumisen. Tällaisia ovat jääkiekossa jatkoaika ja tenniksessä pelaajan luovuttaminen. Ole siis tarkkana ja pitäydy helpommissa lajeissa (kuten jalkapallo), jos et tunne sääntöjä.

Arbitraasit voivat tuoda fiksulle betsarille mukavaa lisätuloa. Jos panokset nousevat edes 50-100e tasolle per kohde, vedonvälittäjät rajoittavat tällaista ”surebet-metsästäjää” hyvin nopeasti. Valitettavasti arbitraaseja syntyy liian harvoin isojen limiittien bookkereiden välille. Tämä sijoitusmuoto sopii pienpelurille, joka ei lähde ahnehtimaan panoksilla.

Hyvänä puolena on myös todella pitkä lista bookkereita, joita voit hyödyntää.

Plussat:

 • Arbitraasit perustuvat matematiikkaan, eikä niiden hyödyntäminen vaadi kyseisten lajien osaamista.
 • Tarjolla riskitöntä tuottoa, joka on todella harvinaista missään sijoitustoiminnassa.
 • Arbitraasivedonlyöntiin löytyy helppokäyttöinen työkalu, jonka käyttö ei maksa paljon.

Miinukset:

 • Sopii lähinnä pienille panoksille, sillä edessä on nopeasti pelitilin rajoittaminen.
 • Pienet panokset tarkoittavat myös pientä tuntipalkkaa. Pääsisitkö muilla menetelmillä parempaan tuottoon?
 • Arbitraasien kyttääminen on aikaa vievää ja joillekin myös stressaavaa puuhaa. Vedot on saatava sisään salamannopeasti, ennen kuin arbitraasi katoaa.

Jos aihe kiinnostaa enemmän, tutustu Asialinjan kattavaan artikkeliin: Arbitraasivedonlyönti – rahaa ilman riskiä

Livevedonlyönti

Lopuksi käydään läpi livevedonlyöntiä, joka on viides selkeä osa-alue vedonlyönnillä tienaamiseksi. Livebetsaus menee osittain päällekkäin myös lajituntemuksen sekä menetelmien kanssa. Perinteisesti vedonlyöntimenetelmiä hyödynnetään pre-match vedoissa, mikä johtuu livevedonlyönnin vaikeudesta ja datasta.

Livevedonlyönti on kasvattanut suosiotaan valtavasti viimeisen 10 vuoden aikana. Vuosituhannen alussa sitä ei harrastanut juuri kukaan, ja Suomessa on edelleen hyvin vähän livevedoissa voittavia pelaajia. Jos vedonlyöjistä 95% häviää rahansa, niin livessä tuo luku on todennäköisesti yli 99%.

Kyseessä on mielenkiintoinen vaihtoehto, sillä livebetsaus on yhtä aikaa uhka sekä valtava mahdollisuus. Suuri tappiollisten pelaajien määrä johtuu siitä, että harrastajilla tai edes puoliammattilaisilla ei ole livevedonlyöntiin tarvittavia työkaluja. Niiden rakentaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin pre-match vedonlyöntiin. Tämä johtuu esim. saatavilla olevasta datasta sekä sen mallintamisesta.

Livevedonlyönti on pelimuoto, joka voi antaa helposti illuusion sen hallinnasta. Kuka tahansa voi tehdä yksittäisissä otteluissa rahaa niin pelin aikana kuin myös sitä ennen. Pitkässä juoksussa tuurit kuitenkin tasaantuvat, ja suurissa sarjoissa syndikaattien robotit alkavat syödä tuotot.

Tämä pelimuoto tarjoaa vielä tänäkin päivänä ainutlaatuisia etuja, jos pelaaja suostuu seuraamaan alempien sarjatasojen otteluita. Nykyisin livessä on käsittämättömän laaja pelitarjonta, ja etenkin päivisin tarjolla on kummallisia sarjoja, joita ammattilaiset eivät seuraa. Kuka nyt haluaisi katsoa kahta tuntia Puolan 2. divarin futista? Hyvin harvat, ja tästä syystä fiksu betsari voi myös löytää isoja etuja.

Nuorten maajoukkueturnaukset tarjoavat myös huikeita etuja, joita ei koskaan näe korkeammilla sarjatasoilla. Niiden hyödyntäminen vaatii lähinnä maalaisjärjen käyttöä, eikä vedonlyöjältä vaadita edes työkaluja.

Suurin osa harrastepelureista lyö livevetoja katsoessaan Valioliigaa tai Mestarien liigan otteluita. Ei ole mikään ihme, että näiden betsien lopputuloksena on pitkässä juoksussa miinusta.

Liveveto on monin tavoin erilainen maailma perinteiseen vedonlyöntiin verrattuna. Livessä pelaajan menestykseen vaikuttaa huomiokyky, stressinsietokyky sekä nopea reagointi pelin sisäisiin tapahtumiin. Lahjakas livevedonlyöjä voi yksinkertaisesti nähdä asioita, joita muut eivät näe.

Plussat:

 • Tarjolla on isoja etuja pienistä sarjoista, joita ammattilaiset eivät seuraa panostasojen, livestriimien puuttumisen tai alkamisaikojen vuoksi.
 • Voit laajentaa vahvaan lajintuntemukseen perustuvaa vedonlyöntiä myös livevetoihin ja kasvattaa voittomarginaaliasi.
 • Livessä on mahdollista tehdä rahaa aivan erilaisilla ominaisuuksilla ja havainnoilla verrattuna perinteiseen vedonlyöntiin.

Miinukset:

 • Hyvien työkalujen ja menetelmien kehittäminen suurempiin sarjoihin on erittäin vaikeaa.
 • Livevedonlyönti voi olla pidemmän päälle todella stressaavaa puuhaa – etenkin jos katsoo yhtä aikaa useita eri otteluita.
 • Livebetsaus vie todella paljon aikaa. Katsomalla kahta ottelua kerralla saat yhdessä työpäivässä hoidettua käytännössä kuusi eri ottelua. Saisitko samassa ajassa parempaa tuottoa muilla menetelmillä?

Yksi ammattimaisen livevedonlyönnin perus pilareista on xG-laskennan ymmärtäminen. Sen avulla voit arvioida ottelun kehitystä suhteessa markkinan kertoimiin.

Muista: jos pelaamisesta tulee sinulle jostain syystä ongelma, ota yhteyttä Peluuriin.

Antti Hyppänen
Antti Hyppänen

Antti Hyppänen on yli kymmenen vuoden kokemuksella varustettu sijoittaja ja makrotalouden seuraaja. Antti tunnetaan Suomessa myös kryptovaluutta-alan asiantuntijana. Hän on Bitcoinkeskus.com -sivuston perustaja, joka on Suomen suurin kryptovaluutta-aiheinen verkkosivusto. Antti toimii säännöllisesti myös kolumnistina Nordnet.fi ja Sijoitustieto.fi -sivustoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *