säästövinkit
Artikkelit

Vuoden 2021 parhaat säästövinkit – säästöpossu pulleaksi

Taloudelliset ongelmat on varmasti kaikille tuttuja haasteita arkisessa elämässä. Välillä on todella hankalaa pysyä perässä omien talousasioiden kanssa, sillä joka päiväsessä elämässä on välillä paljon tuloja ja menoja ristiin rastiin. Kuukausittaisen budjetin laskeminen ei ole aina niin helppoa ja yksinkertaista, kun menot ja tulot eivät välttämättä ole joka kuukausi täysin kiinteitä, vaan välillä se vaatii yllättävääkin joustamista puoleen tai toiseen.

Siksi yhä useammat kuluttajat ja työikäinen väestö suosivat säästämistä ja erilaisten hätävarakassojen ylläpitoa. Tulevaisuutta on miellyttävämpi suunnitella turvallisin mielin, kun tietää, että taloudellinen hätätilanne tai hetkellinen epävakaus ei vie kokonaan vararikkoon. Säästäminen ei kuitenkaan aina ole niin yksinkertaista, mutta muutamilla hyvillä vinkeillä pääsee helposti alkuun.

Karsi turhat kulut

Jotta rahaa jää säästöön, se tarkoittaa sitä, että menojen tulee olla pienemmät kuin mitä tulot ovat. Aina säästäminen ei kuitenkaan ole helppoa, mutta omien menojen kartoittaminen auttaa alkuun pääsemisessä. Tee hieman taustatyötä omasta rahankulutuksesta arjessa, esimerkiksi säästämällä kuitit kaikista ostoksista. Sen perusteella on helppo nähdä, mikä osa-alue elämässä vie eniten rahaa ja missä on sellaisia rahareikiä, joita voisi tukkia.

Säästäminen ei kuitenkaan tarkoita, etteikö voisi syödä hyvin tai nauttia viihteestä. Tarkoitus on vain säästää siellä, missä se on mahdollista ja pienentää kuluja. Esimerkiksi viikoittaisen ulkona käymisen voi vaihtaa illalliseen kahdesti kuussa. Tai jos esimerkiksi vedonlyönti kuuluu omiin harrastuksiin, siihen kuluvan budjetin voi puolittaa ja säästää jo pitkän pennin.

Kilpailuta yritykset

Työikäisten kuluttajien arkeen kuuluu paljon erilaisia laskuja, jotka monet menevät varmasti jo rutiinilla. On kuitenkin hyvä ottaa hetki ja tutkia näitä palveluja, sillä kilpailuttamalla yritykset huolellisesti voit säästää paljon rahaa. Vaikka sopimus esimerkiksi sähköyhtiön kanssa on hyvä ja toimiva, kannattaa kuitenkin tehdä pientä tutkimusta siitä, olisiko jokin toinen yhtiö valmis tarjoamaan edullisempaa sähköä juuri sinulle.

sähkösopimus

Arkisia palveluja tarjoavien yritysten kilpailuttaminen on erinomainen keino säästää aktiivisesti. Joidenkin yritysten tai yhtiöiden tarjoamissa sopimuksissa voi olla huomattavia eroja ja selvää säästöä, jota ei välttämättä huomaa silloin, jos asiaa ei ota tarkemmin oman tutkinnan alle. Ota siis huolellisesti selvää alueesi ja päivittäiseen elämääsi kuuluvien palvelujen hinnastoa ja selvitä, voisiko niistä päästä vieläkin halvemmalla.

Kokkaa kotona

Vaikka ruoka onkin päivittäisen elämän tärkein sijoituskohde, on siinäkin paljon mahdollisuuksia säästää huimia summia rahaa. Kiireisimmät työläiset tai opiskelijat varmasti helposti sortuvat noutoruokaan tai ruoan hakemiseen päivän aikana jostain muualta kuin kotoa. Jotkut saattavat ehkä karttaa ruoanlaittoa, joka johtaa ulkona syömiseen useammin, mutta rahaa säästää helpommin kokkaamalla kotona. Monet ruoat voi säilöä pakkaseen, jos niitä ei ole aikeissa syödä heti: tämä säästää rahaa ja aikaa pitkällä juoksulla.

Töihin tai kouluun omien eväiden ottaminen voi tuntua hankalalta, mutta siinäkin huomaa suuren säästön, kun ei tarvitsekaan maksaa useampaa euroa päivässä kahvilan eväsleivästä. Nykyään on valtavasti erilaisia ruokatuotteita kaupassa, joista tumpelompikin kokki saa aikaan hyvän aterian.

Nurkat puhtaaksi

Jos pelkkä arkisissa toimissa rahan säästäminen ei riitä tai rahaa tarvitsee kerralla enemmän, on aika siivota nurkat ja kaapit puhtaiksi. Varmasti kaikille meille kertyy kotiimme tai varastoomme tavaroita, jotka ovat hyötykäyttöön kelpaavia, mutta niistä ei ole enää iloa meille. Siksi nämä tavarat kannattaakin myydä, sillä joku voi olla valmis maksamaan niistä hyvin.

Erilaiset kirpputorit vastaanottavat mielellään myyjiä myymään esimerkiksi käytettyjä vaatteita, laukkuja, astioita tai muuta. Elektroniikalle löytyy omia myyntipaikkoja, josta monet elektroniikkaharrastajat ostavat käytettyjä laitteita. Jos fyysiset myyntipaikat eivät houkuta, voi käytettyjä tavaroita myydä myös netissä. Näin käytetyt tavarat saavat uuden kodin ja sinulle jää enemmän rahaa säästöön.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

More in:Artikkelit